Czy Audi A3 8L do 9.500zł +/- to dobry wybór?

08 Wrz 2015, 16:51

Witam, założyłem wcześniej podobny temat, ale nie do końca dobrze sformułowany. Zastanawiam się czy w moim budżecie dam radę kupić A3 w dobrym stanie, czy szukać jakiegoś innego auta w tej cenie. Patrząc na allegro 9.500 zł jest to średni budżet jak na A3, ale wolę się poradzić na forum czy to dobry pomysł, czy szukać czegoś z niższej półki.
Samochody które wcześniej oglądałem to Golf IV, VW Polo, Seat Toledo 1 czy Focus Mk1 - żadne z tych aut do mnie nie przemawiało.

Auta potrzebuję do jazdy do pracy i na uczelnie. Do pracy ok. 30 km w jedną stronę, do szkoły tak samo. Często też wyjeżdżam za miasto (ok. 20-30km) więc chyba trochę będę jeździł. Rocznie ciężko mi określić ile kilometrów będę robił, ale przyjmijmy 14-18 tys. (ciężko określić ponieważ to moje pierwsze auto).
Karnlele
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1988
Auto: nie mam

08 Wrz 2015, 18:16

spokojnie znajdziesz A3 najlepiej z 1,8
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...
    Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...