Czy bezpiecznie jest kupic sprowadzony samochod ? suzuki

27 Cze 2012, 08:06

chce kupic suzuki swift
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co o tym sadzicie ? czy taki sprowadzony samochod to nie bedzie jakas wpadka ? najgorsze jest to ze nie mam zadnego znajomego znajcego sie na samochodach zeby mi pomogl. jak mam sobie sama poradzic zeby nie kupic ruiny ?
bede wdzieczna za pomoc
kobieta123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Cze 2012, 09:42

Sprowadzone auto jest bezpieczne, gdy Ty albo ktoś od Ciebie kupuje od prywatnego sprzedawcy, zna się w temacie a przede wszystkim ma książkę serwisową... bez tej rzeczy zostałby dreszczyk niepokoju.

Oferty które podałaś jak dla mnie są naciągane i osobiście bym się bał, ale to ocena własna. Kobieta w tuningu.., ale miej na uwadze, że te sportówki mogą być ostro jechane a gdy coś się uszkodzi wymienia się za najtanszą cześć 1/4 problemu i wystawia na aukcję z tekstem:
"Samochód sprzedaje z wielkim bólem ,ale posiadam drugie auto którym jezdze na codzien i swift więcej stoi w garażu niż jeździ" Tak jak w drugim linku.

Nie napalaj się na sport, tylko kup sobie wersję najmniej zjechaną i coś podpicuj.
Nie wiem jak Ty, ale ja tuningi kupowałbym tylko od znajomego z tej samej wioski, albo zaufanego kolegi...

Bądź uważny, bo piszesz o sprowadzaniu z za granicy a wystawiasz dwie sportówki jakby interesowała Cię tylko frajda z filmu...

Pozdrawiam.
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport

27 Cze 2012, 12:00

masz racje. spotowy nie. znalazłam taka oferte
. czy da sie sprawdzic czy licznik nie byl krecony ?
koebieta jest latwym lupem w komisie samochodowym. wmowia jej wszystko :)
kobieta123
Nowicjusz

27 Cze 2012, 12:14

Ale dlaczego się napalasz na te sprowadzone?
Ja wiem, że taniej ale coś kosztem czegoś np. ten drugi jako nowy kosztował rzekomo 15tys. euro(w co wierzę, bo za granicą samochody są droższe) to jakim cudem po 3 latach kosztuje 30tys. zł? czyli jakieś 23tys. zł musiał wynieść handlarza wraz z naprawą bo trzeba było jeszcze zrobić opłaty i doliczyć jego marżę.
To złomy pościągane z ubezpieczalni, nie warto.
Szukaj wśród krajowych, zapłacisz więcej ale nie będziesz ryzykować swojego bezpieczeństwa.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Cze 2012, 12:16

chetnie poszukam wsrod krajowych, tylko ze takich jest 10 na krzyz :)
kobieta123
Nowicjusz

27 Cze 2012, 19:37

to poszukaj takich samych jak z twoich linków na mobile.de i porównaj ceny . O zakupie aut sprowadzanych poczytaj choćby na moim blogu ,na wielu stronach zamieszczam opisy ,przedruki z prasy czym może grozić zakup aut od handlarza
http://sprowadzanieaut-czeslaw555.blogspot.com/
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złość i agresja - niebezpieczni kierowcy na drodze
    Agresja, wulgarne gesty, utarczki słowne czy nawet fizyczna przemoc wobec innych uczestników ruchu to objawy syndromu "wściekłego kierowcy", zwanego przez psychologów także Mad Maxem1. Złość i agresja przenosi ...