REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sSlasheRs napisał(a):Jeżeli ktoś mówi że nie można, to jest albo debilem,
karlone napisał(a):musiałbyś przejść ponowne badanie homologacyjne,
Migi60 napisał(a):karlone napisał(a):musiałbyś przejść ponowne badanie homologacyjne,
A mozesz mi podac gdzie Ty to wyczytaleś oraz jakies podstawy prawne...![]()
karlone napisał(a):Jest tam też waga.
karlone napisał(a): Wyciągi do wszystkich typowych modeli można znaleźć na typowej stacji diagnostycznej.
karlone napisał(a):W praktyce niedopuszczalne są zmiany parametrów charakterystycznych auta
karlone napisał(a):w praktyce, jak zatrzyma cię policja i zobaczą, że masz zmienioną konstrukcję auta, to zaraz spytają o papiery na takie przeróbki.
karlone napisał(a): ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
kazuuu napisał(a):[...]
Oczywiście nie mam zamiaru ingerować w konstrukcję nadwozia, interesuje mnie wybebeszenie wnętrza aby zbić jak najwięcej masy. Chodzi mi o wyrzucenie kanapy z tyłu (co za tym idzie, późniejsza rejestracja na auto 2-osobowe), wyrzucić wygłuszenia, mechanizm otwierania szyb w tylnych drzwiach, wyrzucenie obicia tylnych drzwi itp.
W najgorszym wypadku jestem w stanie zainwestować w wykonanie maski z laminatu i szyb z poliwęglanu.
Jednak dalej nie wiem jak to jest z zbiciem tej wagi. Czy da się zejść do tych 550kg? I jakie przeróbki typu szyby z poliwęglanu i maska z laminatu są legalne według naszego prawa? [...]
~kazu.
karlone napisał(a):odpowiedz koledze na pytanie skoro jesteś takim mistrzem.
karlone napisał(a):Wg mnie kolega od razu będzie miał zabrany dowód np za szyby bez homologacji.
karlone napisał(a):bo homolacja producenta mówi o innej wadze,
karlone napisał(a): Jest tam też waga.
karlone napisał(a):Podstawą prawną jest Wyciąg ze Świadectwa Homologacji,
karlone napisał(a):nie zarejestrujesz tico na 550 kg, bo homolacja producenta mówi o innej wadze,
karlone napisał(a):Napisz krótko i na temat, to może sam czegoś się dowiem.
karlone napisał(a):. Nie wiem, w szkole miałeś same pały, że teraz próbujesz mnie egzaminować.
karlone napisał(a):No, teraz gra i buczy.