Czesc. Posiadam golfa V 1.6 mpi benzyna rocznik 2007. Okolo 3000km temu byl robiony rozrzad i został dolany olej. Wczoraj zaswiecila mi się kontrolka że mam dolać. Te 3000km było pokonane 95%droga ekspresowa, srednio jeździłem 155km/h obroty około 5tys, czy w tym przypadku że spaliło mi około litr oleju na te 3000km to normalne czy jednak za dużo tego poszło? Proszę o pomoc
Raczej normalka. Niektórzy producenci podają, że samochód może zużywać litr oleju na każde 1000 km ( litr na tysiąc ). Więc jak u ciebie spaliło litr na 3 tyś, to nie ma tragedii.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
A tak z ciekawości- jaki olej masz teraz zalany? Akurat taki ubytek mieści się w normie, sprawdź czy korek z bagnetem jest prawidłowo zakręcony, ponieważ przez to także może odczytywać błędny pomiar.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Lexus LC Matte Prototype Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...
Dokładnie tak, spalanie oleju przy takim obciążeniu silnika jest w normie, musisz zadbać o dolewkę, nie wiem jaki dokładnie posiadasz, ale zachowaj tą samą klasę lepkości i normy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.