Czy felgi aluminiowe będą pasowały na moje opony...

24 Lis 2015, 20:23

Witam .

Mam takie pytanie.
Mam obecnie samochód na oponach (zimowe) w rozmiarze 185/65 R15 na felgach stalowych. Mam drugi komplet opon letnich też w rozmiarze 185/65 R15 (letnie)
Mam możliwość kupić same felgi aluminiowe na których są obecnie opony w rozmiarze 195/65 R15.
Pytanie teraz czy same te felgi aluminiowe będą pasowały na moje opony 185/65 R15?
Sam rozstaw śrub się zgadza, pytanie tylko czy jest jakaś różnica w tym, że na tych felgach aluminiowych są teraz opony 195/65 R15, a ja mam opony w rozmiarze 185/65 R15

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Messy
Nowicjusz

Auto: VW

24 Lis 2015, 21:13

mam jeszcze takie pytanie, na tych felgach są takie jakby łączenia na rancie, chciałabym zapytać co to jest i czy to normalne takie coś na feldze (zaznaczyłam strzałką o co mi chodzi), kiedyś miałam alu felgi i czegoś takiego nie było.
[link wygasł]

[link wygasł]
Messy
Nowicjusz

Auto: VW

25 Lis 2015, 11:57

Sam rozstaw śrub to za mało, felgi do opon pewnie by mogły być, ale nie wiadomo czy będą pasować do auta,(ET-odsadzenie). A na tych felgach to są ciężarki wyważania(dosyć spore nawet).
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
    Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...