Czy jest to możliwe?

27 Lis 2011, 19:44

Witam. Mam otóż takie pytanie , jestem posiadaczem nubiry 2.0 16v i przeszła ona pewien zabieg , został zmieniony blok silnika (dół silnika) na 1.8 od opla ecotec , nie mogłem znaleśc silnika 2.0 i byłem zmuszony wstawic ten , głowica , wtryski itp. zostały od 2.0 i zaskoczyła mnie pewna rzecz i czy jest to możliwe , że moja nubira z tym silnikiem przy wyższych obrotach ma lepszego buta , na końcowych obrotach na 3 biegu i na 4 widac różnice lepiej się zbiera , rozmawiałem o tym z pewnym kolego i powiedział , że teraz może byc mocniejsza z tym silnikiem przy wysokich obrotach, czy jest to możliwe? I mam mały problem czasem lekko szarpie mi samochód się dusi na lpg co może byc powodem? Z góry dziękuje za porady.
banubira
Nowicjusz

Miejscowość: Daleko

27 Lis 2011, 19:52

Nie wiem czym sie ten blok rozni, pewnie jest ciut nizszy, stad masz wiecej mocy, bo kompresja ci wzrosla(ten sam efekt mozna osiagnac robiac planowanie glowicy + bloku).

Podjedz do gazownika, niech instalacje wyreguluje i powinno byc ok. Pewnie dostaje za duzo gazu, albo za malo stad przyduszanie sie silnika, wczesniej to nie bylo odczuwalne, a teraz jest jak sam widzisz. Tym bardziej jak to jest tylko na LPG, masz skald mieszanki zly.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

27 Lis 2011, 20:01

Aha. dzięki , trochę mnie dziwiło ze moc wzrosła , bo tłoki są mniejsze ale wszystko jest możliwe.
Z lpg to jest troche dziwne bo ten samochód jest z salonu i jest tyle lat , i było wszystko elegancko z gazem i by sama mogła sie przestawic dawka gazu-powietrza?
banubira
Nowicjusz

Miejscowość: Daleko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...