Czy ktos moze mi podpowiedziec COS??

30 Cze 2007, 19:18

Witam Wszystkich!!

Mam maly problem z ktorym chcialbym sie podzielic z wami z nadzieja ze ktos mi pomoze lub da jakas mala wskazowke... Otoz moj problem polega na tym- kupilem forda mondeo kombi, wszystko jest okej oprocz tego, ze jak wciskam pedal gazu obroty skacza w gore a on powolutku powolutku przyspiesza, jednym slowem zbiera sie jak slimak, sprawdzalem olej i ten olej jest a nawet jest go zaduzo :? podejrzewam ze trzeba wymienic olej ale moze ktos kto zna sie na autach i moze mi podpowie co z nim jest nie tak??

Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc... pozdrawiam wszystkich...
czochracz127
Nowicjusz

30 Cze 2007, 19:33

:shock: Poziom oleju nie ma nic do sprawy. Bardziej prawdopodobne jest "zajechane" sprzęgło - konieczna wymiana. No, bo chyba nie ruszasz na zaciągniętym ręcznym? :D
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

01 Lip 2007, 01:53

Stary, poprzedni właściciel jeździł na półsprzęgle! Masz je zdrowo zjechane! Do wymiany, nawet się nie cackaj z kupnem jakiegoś używanego, bo takie pomysły też już kiedyś słyszałem! Założysz sprzęgło nówkę, to będzie szedł jak burza! Mój też tak miał... Poprzednia właścicielka zbytnio lubiła jeździć na częściowo wciśniętym sprzęgle... I na mnie pech trafił że musiałem wymieniać. Po tej wymianie pokochasz swoje Mondeo, pod warunkiem że będziesz o nie dbać!
DFireCrow

14 Lip 2007, 01:58

ewidentny problem ze sprzęgłem.jeśli jesteś gdzież z wrocka albo okolic to możesz do mnie przyjechać to Ci wymienie.jak coś to majla napisz [email widoczny po zalogowaniu]
ciawar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 1 tii 2007
    Studium stylistyczne skupione wyłącznie na wyścigach motorowych. Samochód zbudowany w oparciu o BMW serii 1 Coupé wpisuje się w tradycję tworzenia kompaktowych, lekkich i sportowych aut coupé produkcji ...