Od razu się zapytam. To jest ten samochód?
[link do Autotrader wygasł]
Druga sprawa to różnica między Hondą a Mazda. Moim zdaniem wielkiej różnicy nie ma. Dwa bardzo dobre auta, przy czym nie wiem czy silniki Honda nie ma lepszych. Moim zdaniem wybierasz konkretny egzemplarz. Nie zrobisz źle jak wybierzesz Hondę i nie zrobisz źle jak wybierzesz Mazdę.
Trzecia sprawa to magiczna wersja SPORT. Nie spodziewaj się, że auto będzie jakoś bardziej obniżone i usportowione. Wersja SPORT to tylko wersja wyposażeniowa. Fakt jest też taki, że ma lepsze hamulce (grubsze). W standardzie tempomat, skórę na kierownicy i lewarku, kierownicę multifunkcyjną, itd. Aha i chyba jeszcze ma zegary podświetlane na inny kolor niż podstawowa wersja Comfort.
Czwarta sprawa to opis samochodu
http://www.motoforum.pl/411/accord.html
Tutaj masz naprawdę wersję sportową Type-S, silnik 2,4 litra. Na tej samej stronie znajdziesz odnośniki do wersji "cywilnych" tylko, że w dieslu, ale o zawieszeniu możesz sobie poczytać.
A po piąte mam wrażenie, że jesteś napalony na to auto jak Arab na kurs pilotażu. Moja rada taka - weź ze sobą znajomego, który CHŁODNYM okiem obejrzy to auto.