Czy kupić Hondę Accord? PILNE!

25 Maj 2008, 11:16

Honda Accord 2.0 SPORT 2.0 2003 r.98000 km, benzyna, 2.0 SPORT, 155 KM. Co powiecie mi na temat tego samochodu? Bardzo poważnie zastanawiam się nad jego kupnem. W wyposażeniu ma Full Opcje. Cena to 55tys. Warto go kupić? Bo nie ukrywam, że zastanawiam się aby już jutro to zrobić? Pozdrawiam i czekam na opinie.
n4
Nowicjusz

25 Maj 2008, 11:51

KAŻDĄ Hondę Accord warto kupić. Szczególnie tą nową. Więc jeśli nie przeraża Cię trochę spore spalanie to warto ją kupić.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

25 Maj 2008, 12:13

Po mieście spali z ok 10, prawda? A jak z jej zawieszeniem? Odczuwalne są "nasze" wyboiste drogi? Bo wiem, że z przyśpieszeniem jest bardziej niż ok. Przy kupnie zwrócić na coś szczególną uwagę? Bo powiem tak... zewnątrz wygląda cudownie w środku również.Chodziła ciuchutko gdy został odpalony silnik. Nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę. Cena tego samochodu to 55 tys. Odpowiednia?
n4
Nowicjusz

25 Maj 2008, 13:10

Myślę, że 2003 rok dostałbyś taniej.

[link do oferty na Allegro wygasł]
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

25 Maj 2008, 17:08

Hmm... nie zauważyłem tańszych (kup teraz) jedynie kombii, a ja rozważam jedynie sedana. Wiadomo, że jak jest aukcja to nikt nie sprzeda za cene wywoławczą tylko potem podstawia potencjalnych kupców. Poza tym w tej Hondzie przedstawionej przeze mnie jest szansa na obiżenie ceny, może nie będzie to radykalna obniżka ale tysiąc złoty to zawsze coś.
n4
Nowicjusz

25 Maj 2008, 18:50

Nie ma nikogo kto by się wypowiedział na temat tego samochodu?
n4
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...

25 Maj 2008, 21:12

A jakbyście mieli do wyboru Mazde 6 rocznik 2004 diesel i Hondę Accord tą, którą przedstawiłem wyżej czyli rocznik 2003 to który byście wybrali? Mazda czy Honda? (od razu mówię, że nie wiem parametrów Mazdy ale chodzi o to czy Honda 2003 czy Mazda 2004)
n4
Nowicjusz

25 Maj 2008, 21:42

Ja bym się nie nastawiał na konkretny model i markę. Zależnie od tego jak prezentuje się dany egzemplarz wybierałbym Mazdę lub Hondę
red_p
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Maj 2008, 21:48

Wizualnie oba przyciągają wzrok:) Wygląd zewnętrzny jest naprawdę imponujący. Mazda ma orginalny niebieski kolor, lakier nie jest podrapany. Honda ... ani jednej ryski,kolor również godny uwagi i zainteresowania. Środek ...hmm... tak samo. Oba samochody bardzo zadbane. Co do parametrów Mazdy to nie wiem bo nie sprawdzałem dokładnie. Ale chyba w testach i opiniach innych Honda to jednak Honda. Z tego co mi wiadomo ma najlepsze przyśpieszenie np. i ogólnie wypada lepiej. Kurczę .. w sumie nie dostałem tutaj jakiejś konkretnej odpowiedzi.
n4
Nowicjusz

25 Maj 2008, 21:51

Aha... i co oznacza właśnie ten "dodatek" SPORT? Czym się różni od innych Honda Accord?
n4
Nowicjusz

26 Maj 2008, 20:20

nie ma nikogo kto by mógł się szerzej wypowiedzieć na powyższy temat?
n4
Nowicjusz

26 Maj 2008, 23:14

Od razu się zapytam. To jest ten samochód? [link do Autotrader wygasł]

Druga sprawa to różnica między Hondą a Mazda. Moim zdaniem wielkiej różnicy nie ma. Dwa bardzo dobre auta, przy czym nie wiem czy silniki Honda nie ma lepszych. Moim zdaniem wybierasz konkretny egzemplarz. Nie zrobisz źle jak wybierzesz Hondę i nie zrobisz źle jak wybierzesz Mazdę.

Trzecia sprawa to magiczna wersja SPORT. Nie spodziewaj się, że auto będzie jakoś bardziej obniżone i usportowione. Wersja SPORT to tylko wersja wyposażeniowa. Fakt jest też taki, że ma lepsze hamulce (grubsze). W standardzie tempomat, skórę na kierownicy i lewarku, kierownicę multifunkcyjną, itd. Aha i chyba jeszcze ma zegary podświetlane na inny kolor niż podstawowa wersja Comfort.

Czwarta sprawa to opis samochodu http://www.motoforum.pl/411/accord.html
Tutaj masz naprawdę wersję sportową Type-S, silnik 2,4 litra. Na tej samej stronie znajdziesz odnośniki do wersji "cywilnych" tylko, że w dieslu, ale o zawieszeniu możesz sobie poczytać.

A po piąte mam wrażenie, że jesteś napalony na to auto jak Arab na kurs pilotażu. Moja rada taka - weź ze sobą znajomego, który CHŁODNYM okiem obejrzy to auto.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Maj 2008, 08:01

Tak to ta Honda, na tym samym komisie właśnie jest "ta" Mazda. Co do tej wersji 2.4 Type-S jest bardzo droga a ja niestety mam ograniczony budżet. "napalony" jak to rzekłeś może fakt jestem ale myślę trzeźwo bo nie chcę wyrzucać kasy w błoto tylko dlatego, że samochód jest ładny. Dlatego mam dylemat czy aby napewno na Honda lub ta Mazda. Nie znam się zbytnio na samochodach dlatego pytam o opinie. Chciałbym jeszcze zapytać . Jak wszedłem na stronę Hondy to w podstawowej wersji typu Sport było takie wyposażenie

http://www.honda.lublin.pl/accord/accord_sedan_ws.html

Ta o, którą ja pytam także je posiada?

Uważasz, że między tymi dwiema bardziej się powinienem zastanowić nad...?
n4
Nowicjusz

27 Maj 2008, 17:40

Moim zdaniem wybór Hondy lub Mazdy uwarunkowany jest tym jak czujesz się w tych dwóch autach. Przejedź się Accordem, przejedź się Mazdą. Moim zdaniem wybór między tymi autami to tak naprawdę wybór między dobrym i dobrym.
Mazda otwiera oficjalne przedstawicielstwo w Polsce, więc przestaną ludzi gnębić problemy z tym związane.

Aha, co wersji. Zobacz sobie tą stronę: http://www.honda.pl/szczegoly.php?aukcj ... =&grp=&pwd[41]=%2F6223132%2F6222670%2F6222671&grupa_p=41&strona=5
i ten dokument PDF http://www.honda.pl/zdjecia/1/1/5/11935_civic4d2007.pdf

Porównaj sam wyposażenie wersji Sport z wersją np. Comfort.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Maj 2008, 18:09

weźcie tylko jedną rzecz pod uwagę...Accord w roku 2005 bodaj że przeszedł Fl i całkiem możliwe że wyposażenie uległo zmianie.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia