Czy kupić Hondę Civic 9 (1,8) czy HRV?

11 Lut 2025, 20:57

Witam szanownych forumowiczów :) od razu napiszę co mnie trapi :? Potrzebuje porad, opinii czy kupić Hondę Civic 9 (1,8) czy hrv . Benzyna, nie starszą niż 2014r, skrzynia manualna. Głównie chodzi mi o typowe usterki w hrv bo Civica jestem raczej pewny.
Wandal
Obserwowany

18 Lut 2025, 16:24

Ogólnie Honda CIVIC IX z silnikiem 1.8 nie jest do przeskoczenia przez nic,co jeździ po drogach,z pewnością o tym wiesz,ogólnie wszystkie silniki benzynowe Hondy są świetne,wybór? To zależy od upodobania w tym wypadku,Honda to Honda,silniki 1.8 potrafią pokonać milion km.bez poważnej awarii,Honda CIVIC nie jest do przeskoczenia nawet przez prawie równie świetne TOYOTY,Hondami HRV nigdy sie nie interesowałem zbytnio,ale zawsze ustępowały Toyotom w tym segmencie,poza tym nawet nie wiem jakie silniki w nich stosują w oczekiwanych rocznikach,ja bym wybierał CIVIC-a,warunek tylko,dobra konserwacja po zakupie zdrowego auta.(7-10 tyś zł)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lut 2025, 18:08

Nowa HRV od początku miała chyba silnik na wtrysku bezpośrednim, civic 1,8 wydaje mi się bezpieczniejszą opcją.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...