Czy kupno taniego używanego BMW to dobry pomysł?

19 Mar 2020, 21:16

Patrzyłem na stół „Basic car for 5k” i byłem zaskoczony widząc tam BMW serii 3. Jasne, mógłbym dostać jeden za jedyne 3000 $, ale wiem tylko o BMW, że ich utrzymanie jest głupio drogie. Zakładam, że od razu będę musiał wydać co najmniej kolejne 3 tys. Na utrzymanie. Wydaje się złym pomysłem na zakup BMW, jeśli nie stać Cię na wydanie więcej niż 5 tysięcy na samochód. Czy się mylę? Czy można kupić BMW o wysokim przebiegu (100-150 tys., Jak sugeruje tabela) przy tak niskim budżecie i nie zbankrutować, próbując utrzymać go na drodze?
Ramond
Obserwowany

20 Mar 2020, 12:22

100 - 150 tys to wysoki przebieg dla 20 letnich bmw? :mrgreen:
Odpowiedź na pytanie: NIE
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Mar 2020, 12:53

Myślę, że realnie te 20-letnie auta będą miały po 300 tys.przebiegu. Za 5 tys.kupisz co najwyżej E36, najłatwiej będzie o kompakt (3 drzwiowy hatchback). Jeśli nie jest przerdzewiały na wylot ani po dużej kolizji to można się skusić, ale na pewno nie jest to najtańsze auto w utrzymaniu. Jeśli chodzi o segment aut z tylnym napędem to rzeczywiście ciężko znaleźć coś tańszego.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Abu Zabi buduje stację tankowania wodoru
    Toyota wraz z partnerami biznesowymi i rządem Abu Zabi przeprowadzi testy Toyoty Mirai, których celem jest analiza możliwości wprowadzenia motoryzacji opartej na wodorze. W maju tego roku zostanie otwarta w stolicy ...