Witam, mam Mondeo 1.8TD ma przejechane 232k km Nie wiem czy było kiedykolwiek tankowane lepsze paliwo typu Shell V-Power Diesel czy Verva
Mam pytanie, czy mogę takie zatankować ?
Słyszałem gdzieś, że nie powinno się tankować bo cały "syf" pójdzie w silnik
Tylko gówniane paliwo szkodzi silnikowi (choć TD z mondeo powinien na wszystkim pojechać). Możesz śmiało lać V-Power czy tam Vervę. Efekt będzie taki, że mniej będzie auto kopcić i może ciut lepiej się zbierać.
Dzięki za odpowiedź Bo jak kupiłem autko to on w ogóle nie chciał się zbierać. Poprzedni właściciel wbijał 5 przy 50km/h. Ja mu trochę gazowałem i lepiej chodzi. I myślę, że lepsze paliwo mu pomoże
BMW i3 Concept Coupe - bezemisyjny pojazd koncepcyjny Podczas światowej premiery BMW i3 Concept Coupe firma BMW Group pokazała dynamiczną i ekscytującą wersję bezemisyjnego pojazdu koncepcyjnego z segmentu ekologicznych samochodów klasy premium. Pojazd studyjny zaprezentowano ...
Carsharing: auta na minuty i ekologia Kiedyś uznawaliśmy, że samochód koniecznie trzeba mieć. Był przede wszystkim wyznacznikiem statusu właściciela. Dziś jesteśmy świadkami dynamicznych przemian na rynku, całkowitej zmiany sposobu myślenia. Samochodu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.