Czy mógłbyktoś opisać dokładnie kolumnę MacPhersona w fiat Punto 2 ??

16 Sie 2020, 18:10

Samochód to fiat Punto 2 1.2 44kw

Chciałbym wymienić cała kolumne, ale nie wiem co dokładnie wchodzi w jej sklad. Wiem że jest amortyzator sprężyna mocowanie łożysko, ale nie znam dobrze kolejności , a chciałbym zamówić wszystkie części. Jak by ktoś mógł wymienić wszystkie czesci. Dziękuję
Dzosek
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

17 Sie 2020, 11:56

Kupujesz kompletny MacPherson i on jest przykręcany na dole do zwrotnicy tu nic więcej nie potrzeba, a na górze przy wymianie zmieniasz łożysko i to wszystko.

MacPherson składa się ze sprężyny śrubowej, amortyzatora i zwrotnicy ale przypuszczam ze chcesz wymienić sam element tłumiący który przykręcany jest do zwrotnicy. Mam rację? Jeżeli tak to to co napisałem wystarczy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A
    Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...