hej...
dzwoniłem i powiedzieli mi, że zapłacę około 1200 zł. jeżeli się np. ożenię to miałbym około 5 - 10 %... jeżeli z góry opłacę całość to kolejne 10... ale co do ślubu to mi się nie śpieszy ;]... ubezpieczenie będę kontynuował te co jest... potem wezmę go na siebie. mam pytanie odnośnie tego... ze środka samochodu wymontowałem WSZYSTKO co się dało! zostawiłem tylko deskę (półkę), licznik, fajerę, pedały, skrzynię, elektrykę obowiązkowo (tzn. przełączniki wszelkiego rodzaju - kierunki, awaryjki, mgielne itd...). do środka wstawiam niebawem klatkę, silnik z czasem 2,0... silnik pali ze startera (nie kluczyka - włączam zapłon i wciskam starter, odcięcie założone - w razie wypadku lub większej stłuczki odcina zapłon)... to chyba zwiększa bezpieczeństwo
![Smile :)]()
z zewnątrz nic nie zmienione. jest nieco obniżony, zawias utwardzony, wydech bez ostatniego tłumika. blachy w trakcie remontu.
kontrolki i wskaźniki (temperatury oleju, spalin, cieczy chłodzącej; cisnienia oleju, podciśnienia w kolektorze dolotowym... obrotek 5")... założyć mam zamiar kiedyś halogeny dalekosiężne (podłączone pod długie - niezależne od nich tzn długie śiecić mogą bez nich, ale one muszą pod warunkiem, że są włączone długie...). oponki nówki facet założył... dostałem kółka 6" i 8"... hamulce są od jakiegoś nowszego (pasujące do poldka - jak ulał
![Very Happy :D]()
). tak jak pisąłem wcześniej... auto szykuję pod KJS i drifting... czy to ma jakiś wzgląd na to? gdzie się zapisać, żeby można było zrobić licencję kierowcy? ale skoro są samochody zrobione pod KJS i DRIFTING i przechodzą przeglądy to widać może być tak. odnośnie przeglądu... skoro kończy mi się on jutro to czy mogę zaprowadzić samochód np za miesiąc (bo wtedy skończę remont, a nie mam kasy np żeby już go skończyć!).
trochę się rozpisałem, ale chcę przedstawić sytuację i moje plany odnośnie tego samochodu. będę wdzięczny za wszelkie uwagi, ostrzeżenia...
pozdrawiam.