Czy na CLK 320 można zarobić?

28 Lis 2019, 15:57

Cześć,

Mam możliwość zakupu za 36 tysięcy złotych PEWNEGO i SPRAWDZONEGO CLK 320 Cabrio z 2000 roku(W208) w linii Avantgarde z przebiegiem ciut poniżej 100k. Samochód był sprowadzony osobiście przez mojego szwagra ze Szwajcarii w 2013 roku i od tego czasu przejechał 5 tysięcy kilometrów. Samochód super zadbany i garażowany.

Nie potrzebuję takiego samochodu do jazdy, no może czasem w niedzielę, ale myślę o zakupie i odsprzedaży za 3-4 lata z nadzieją na zysk. Czy to w ogóle dobry pomysł? Czy na taki samochód znajdzie się nabywca za 3-4 lata, który byłby skłonny zapłacić więcej niż moja cena zakupu dzisiaj? Nie ma wiele chyba takich samochodów z takim przebiegiem dlatego się mocno zastanawiam. Co sądzicie?
witja79
Nowicjusz

28 Lis 2019, 17:09

witja79 napisał(a):zakupu za 36 tysięcy złotych
Jak kupisz za tyle to raczej nie zarobisz na nim przez najbliższe 10 lat. To jest w tej chwili wysoka cena jak za samochód z 2000 roku. Moim zdaniem nie jest to żadna okazja. Poza tym nie jestem pewien czy za kilka lat ten model będzie w stanie osiągnąć wysoką cenę odsprzedaży.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

28 Lis 2019, 18:30

Dzieki za opinie.
witja79
Nowicjusz

28 Lis 2019, 19:30

witja79 napisał(a):Nie ma wiele chyba takich samochodów z takim przebiegiem dlatego się mocno zastanawiam
może i byś zarobił ale nie w polsce i napewno nie za tą cenę. W pl cebulaki zaraz będą piać bo przebieg za niski musi cofany, każdy aspekt historii jest podważany i negowany, znam ludzi którzy przebiegi podnosili aby auto sprzedać bo oczywiście było podejrzane
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lis 2019, 20:25

No tak, kuriozum, najlepiej jak by bylo 190k. Dzieki.
witja79
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...
    Mitsubishi Global Small to Mitsubishi Space Star w Europie
    W związku z niespodziewanymi kwestiami prawnymi, związanymi z prawami handlowymi do znaku "Mirage" w Europie, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zdecydowała o nadaniu nowej nazwy na Starym Kontynencie modelowi Global ...