REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tom4sh napisał(a):Pokazujesz jednostkowe przykłady, jaki w tym sens?
Za chwilę każdy będzie "mądry", bo będzie uważać, że każdy diesel robi minimum ponad 50 tys. km rocznie i więcej
Na razie większość tych "mądrych" kupuje 15 letnie Passaty z przebiegiem 180k km.tom4sh napisał(a):Pokazujesz jednostkowe przykłady, jaki w tym sens?
Za chwilę każdy będzie "mądry", bo będzie uważać, że każdy diesel robi minimum ponad 50 tys. km rocznie i więcej
Akurat szukać opinii na ten temat nie muszę, bo na co dzień mam z tym do czynienia.dzida napisał(a):A co gdy grzałka się zepsuje? Wystarczy wpisać w google jak na to psioczą TIR-owcy
pkc napisał(a):rzeba co jakiś czas sprawdzić działanie elementów wspomagających działanie Adblue, wyczyścić przewody itp i nie powinno być większych problemów. Przez 350tyś.km nie miałem żadnej kosztownej awarii tego układu, a w sezonie zimowym często jeżdżę do Skandynawii.
pkc napisał(a):Mi na dwa samochody w skali roku wychodzi koło 6000zł na Adblue.
pkc napisał(a):w najgorszym wypadku komputer ograniczy moc silnika.
dzida napisał(a):no i zasadnicze pytanie - po co to komu?Pamiętaj, że jedna jaskółka wiosny nie czyni - są ludzie którym 2,0TDI PD w VW się nie psuje
![]()
dzida napisał(a):zależy od sterownika - w przypadku wielu modeli samochodów nie da się uruchomić silnika
pkc napisał(a):Nie da się uruchomić, jeśli nie ma adblue w zbiorniku. Jeśli zamarznie i z jakiegoś powodu podgrzewanie nie pomoże,, to komputer ograniczy moc silnika.
dzida napisał(a):pożyjemy zobaczymy jak się rozpowszechni ale kariera tego jest na drodze DPFówElektryka zacznie się starzeć itp. póki co to świeże i nikt na to nie patrzy
dzida napisał(a):jesteś pewien, że w przypadku każdego? ja bym się tak nie rozpędzał skoro TIRów nie mogą odpalić
pkc napisał(a):Adblue w ciężarówkach występuję od 2006 roku, czyli już 9 lat.
pkc napisał(a):Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, aby ktoś nie mógł odpalić ciężarówki zimą przez adblue.