Czy na umowie k/s musi być numer dowodu osobistego?

09 Lip 2013, 10:58

bo chce sprzedac skuter i kupowałem od takiego gościa spisywalismy umowe kupna ale ją zgubilem ;/ to bylo ok rok temu , teraz chce go sprzedać ale musi być umowa moja z tamtym włascicielem a jej nie mam i sie zastanawiam żeby samemu napisac ale nie mam numeru dowodu , mam adres imie nazwisko , Pesel , wszystko co jest na dowodzie rejestracyjnym ale numeru dowodu nie mam , czy mimo to nastepny własciciel bd mógł zarejstrowac? czy potrzebny numer dowodu na umowie ?
Cris98
Nowicjusz

Auto: nie mam

09 Lip 2013, 18:11

Cris98 napisał(a): czy potrzebny numer dowodu na umowie ?
Oczywiście ze jest wskazane żeby tam był.Duzo zależy od urzędnika który będzie przyjmował dokumenty do rej.od nowego nabywcy.O ile pamiętam nigdy mi się nie zdarzyło nie wpisac nr.DO w umowie k/s a sprzedałem tego sporo...

Ps.A tak po prawdzie czy w WK ktoś sprawdza nr.DO czy jest autentyczny... :?: :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Lip 2013, 07:50

nie mam pojęcia :) ale wysłałem pocztą umowe poprzedniemu włascicielowi zeby wypełnil . Ale dzięki ;)
Cris98
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
    Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...