Czy Omega to dobry wybór?

04 Sie 2010, 17:33

Witam właśnie przymierzam się do kupna Opla Omegi 2,5 TDI i chciałbym się dowiedzieć czy jest to w miarę bezawaryjne auto i czy drogie są do niego części w razie co. A może polecicie jakieś inne autko? Mam do wydania gdzieś koło 11 tyś. Chciałbym się wyrobić do 12 tyś ze wszystkim no i chciałbym, żeby auto miało jakiegoś "kopa"
Z góry dzięki za porady :wink:
adamuss4
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

04 Sie 2010, 18:18

no nie wiem czy 2.5 w klekocie dobrze radzi sobie z ta buda :roll:
kenobi
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

04 Sie 2010, 19:39

Z mojej strony polcam Ci kupić 2.0 16v czy 2.5 v6 i po prostu sekwencyjnie zagazować, auto będzie wtedy ekonomiczniejsze od awaryjnego dieselka rodem z tds'a bmw :)
konrad1422
Początkujący

Miejscowość: PL

04 Sie 2010, 20:15

2.5 TDI nie jest ani bezawaryjny ani nawet w miarę bezawaryjny. Jest to bardzo kłopotliwa jednostka, w necie jest wiele opinii na jej temat jak i trapiących ją usterek.2.5 V6 i dobra sekwencja jak wyżej kolega pisze i gwarantuję Ci że będziesz bardziej zadowolony. Omega ma napęd na tył do tego jest ciężka więc silnik ten się sprawdzi w niej jak znalazł.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Sie 2010, 21:27

A wiecie może ile może kosztować sekwencja? Ogólnie też średnio chciałbym diesla bo jestem przyzwyczajony do jeżdżenia na benzynie ale zauważyłem że przy takiej mocy ma takie nawet nawet spalanie, a nie ukrywam, że na apetycie na paliwo też mi zależy
adamuss4
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

04 Sie 2010, 21:44

Dobra sekwencja około 3000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesienne podróże - kilka dobrych rad
    Powoli kończy się lato, a przed nami złota, polska jesień. Pora roku, która swoją zmiennością może zaskoczyć nawet najbardziej doświadczonych kierowców, bo mało kto dostrzega zagrożenia, jakie ze sobą niesie. ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...

04 Sie 2010, 22:04

do 2.0 bedzie troszke tańsza niż do 2.5 bo 2 garki mniej .... stag300 bardzo dobra instalacja V gen. do tego auta ok. 2000-2500 zależy od zakładu
konrad1422
Początkujący

Miejscowość: PL