Czy opłaca się brać takiego Seata za 5,5k

09 Mar 2016, 12:34

Witajcie, czy opłaca się brać Seata Ibize 1.4 2001rocznik, z przebiegiem 240 tys km za 5,5kola? Dorzuca felgi i opony letnie, przegląd do lipca tak samo ubezpieczenie.
Bo właśnie mój kolega którego znam już długo sprzedaje takie autko, bo on kupuje większe. Żeby nie było tak kolorowo, to z minusów na masce do zrobienia dziurka od korozji, z lewej strony na progu również mała dziurka. Ogólnie z nim przejechałem trochę kilometrów, i autko nie stwarzało problemów. Opłaca się brać czy szukać czegoś całkiem innego w tej cenie?
rafcio123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 05 1992
Auto: Nie mam

09 Mar 2016, 15:52

Jeśli technicznie jest ok to warto się zastanowić,co prawda 1.4 nie powala osiągami ale coś za cos.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2016, 08:20

1,4 benzyna, nie chodzi mi o jakąś wielką moc, wcześniej miałem sienie niewypał też chyba 1,4 i bylo ok. Autko do pracy i na zakupy, czasem gdzies dalej. A jak z cena? bo mi się wydaje że zła nie jest, ale wole napisac i sie upewnic
rafcio123
Nowicjusz

10 Mar 2016, 11:24

jeśli jest sprawny mechanicznie i ma całe progi i podłogę a silnik nie bierze oleju to kupuj
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

10 Mar 2016, 15:43

Wiadomo spróbuj coś stargować choćby na 5k.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2016, 12:28

Problem z tym żę do 5k raczej na pewno nie zejdzie. Chyba że może ktoś podać konkretne ogłoszenie z Krosna Odrzańskie, może być też Zielona góra +- te parenaście km. Tak najlepiej do 5k samochody.
rafcio123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...

14 Mar 2016, 23:33

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednej rodzinie tylko tył coś dziwnie nisko siedzi.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - jest nawet klima.
Barol
Awatar użytkownika