Czy opłaca się kupić Hyundai Coupe ?

22 Paź 2011, 12:55

Witam. Bardzo podoba mi się Hyundai Coupe , w roczniku 96-99. Jak myślicie to dobre auto?

Widziałem że ich cena , to w granicach 7tyś zł. Czy to dobre auto , za takie pieniądze?
Jak na moje oko, to wygląda to rozsądnie.
A wy co myślicie? Macie jakieś rady?

Pozdrawiam.
rybaaa32
Nowicjusz

23 Paź 2011, 02:25

Odradzam.
Nienowy,egzotyczny,a do tego już wczesniej ktoś wycisnął z niego siódme poty... Na ciebie przypadnie remoncik... :D To nie Favoritka od dziadka ! kilkunastoletni pojazd ze sportowym podtekstem swoje już powygrywał spod świateł... :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Paź 2011, 13:12

Też racja, wiadomo,że większość takich aut było katowane itp.

No ale jeśli trafiła by się okazja na takiego zadbanego, może od kobiety, czy też z zagranicy, to skusił bys się na takie autko?

A tak ogólnie, to możesz coś powiedźieć więcej o tym aucie, jeżeli wiesz?
rybaaa32
Nowicjusz

23 Paź 2011, 13:17

Z zagranicy przez handlarza to dopiero bedzie kapec, odpicuje i wcisnie za jak najwiecej kasy komus kto sie da zrobic w ch...

... zreszta teraz euro drogie, srednio sie opalca sprowadzac.

Na pewno takiego Hyundaia lepiej od Meganki coupe, wiekszosc jezdzacych to sa zlomy kompletne.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Paź 2011, 14:00

Z tym ,że są krętacze , i tuszują wady auta, to wiem. Ale zdarza się,że można trafić na przyzwoite autko.

Megane odpada, nie jestem zwolennikiem Renault.

Hyundai pod względem, atrakcyjności bije na głowę Megane.
A czy wiecie coś więcej o tym Hyundai Coupe? Może macie jakieś doświadczenie z nim związane..?
rybaaa32
Nowicjusz

23 Paź 2011, 14:58

Ja powiem Tak, mam znajomego co ma takie autko. Kupił jakieś pół roku temu. On ma rocznik 98. Jak mi wiadomo to jest z niego zadowolony.:) pewnie trafił na dobry egzemplarz.:) Auto ładne.: Miałem okazje tym pojeździć i powiem, że ładnie jeździ.:)
dudus12345
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf Alltrack (2015)
    Volkswagen przedstawił nam nowy model Golfa w opcji terenowej, z dopiskiem Alltrack. Po wypuszczeniu na rynek Passata Alltrack, inżynierowie Volkswagena postanowili dalej iść w tym kierunku. Nowy Golf, wyglądający jak wyżej ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...

23 Paź 2011, 17:08

A ja miałem kolegę ,który miał H Coupe i załamka. Przez rok wyszedł na jaw pic,żarł olej i coś się stało poważnego z którymś cylindrem.Kupił za 8500,a za rok sprzedał za 3600.Auto kopciło już... Do tego uszkodził tylny zderzak i nie mógł dostać używki. Za nowy zawołano ok 800zł... Mówi,że fajnie się jezdziło ale jednak pewna tandetność wylazła szybko i się odkochał. Kupił potem jakąś mocną Cordobę w benzynie i był zadowolony. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Paź 2011, 17:37

No ale to nie znaczy od razu,że to lipny samochód. Może akurat trafił na felernego.

Ja słyszałem,że Hyundai to marka, która słynie z małej awaryjności aut.
rybaaa32
Nowicjusz

23 Paź 2011, 19:13

A co sądzicie o tych poszczególnych modelach.? wybralibyście któregoś z nich?

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]
rybaaa32
Nowicjusz

23 Paź 2011, 21:02

Noo to wszystko zależy od samochodu.:) jeśli ktoś się decyduje na taki samochód, powinien bardzo dobrze obejrzeć przy zakupie.:) najlepiej z jakimś gościem co jest mechanikiem.:)
dudus12345
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

24 Paź 2011, 16:42

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

??
rybaaa32
Nowicjusz