Czy opłaca sie miec własne auto??

05 Lut 2011, 12:24

Jak mawia mój kolega smaochód to bezdenna skarbonka :) Ale plusy są niewątpliwe. Jeden wyjatek to korki, tutaj czasem lepiej przesiąść się do komunikacji miejskiej albo pomysleć motorku.
Pruję osiem dych
Jadę dziś do Tych
piliusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

05 Lut 2011, 18:25

30 lat zapieprzałem komunikacją publiczną. Jak ktoś lubi takie atrakcje to powodzenia życzę.
Odkąd mam własne cztery kółka to jadę gdzie chcę, kiedy chcę, z kim chcę i jak chcę, zatrzymuję się kiedy mam na to ochotę (albo potrzebę :mrgreen: ).
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Lut 2011, 12:01

W sumie to nie wiem czy tracenie czasu w korku jest większą frajdą :wink: a wychodzi znacznie drożej niż przejazd tramwajem/metrem/autobusem no i dochodzą problemy z parkowaniem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Lut 2011, 12:11

Wg. mnie to zależy jeszcze gdzie. Jako, że do Warszawy dojeżdżam sobie codziennie, to nie widzę powodu, aby marnować czas w korkach i bezsensownie wydawać bajońskie sumy na paliwo.
Natomiast u siebie w mieście na komunikację miejską nawet nie spojrzę, różnica jednak taka, że u siebie znam objazdy, skróty, przejazdy przez parkingi i nawet jak w centrum nie ma gdzie stanąć to jakoś sobie poradzę zawsze. W Warszawie szkoda mi na to czasu i nerwów. A mimo wszystko na ulicy na której pracuję o godz. 7:50 nie ma ani jednego wolnego miejsca parkingowego, ale o 7:40 wolnych jest 2/3 miejsc :mrgreen:

Natomiast całkiem zrezygnować z posiadania samochodu i jednocześnie uniemożliwić sobie żeby pojechać w niedzielę nad rzeczkę, ot tak żeby się przejechać - to nigdy!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lut 2011, 18:11

Co do komunikacji publicznej to serdecznie polecam PKS a szczególnie PKP :mrgreen: Widzieliście co się działo ostatnio? :roll: Ja nie raz jechałem z Malborka do Zakopanego siedząc na korytarzu na plecaku. :evil:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

08 Lut 2011, 14:39

Zalezy gdzie si wybierasz, wjazd do cenrtum miasta w godzinach szczytu lepiej sobie odpuścić i wybrać tramwaj - najlepiej. Ale w każdej innej potrzebie zdecydowanie wybieram samochód. Szybko, wygodnie i kilka toreb z zakupami jest gdzie upchnąć :mrgreen: .
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

20 Kwi 2011, 23:25

SAmochodzik miec to rzecz dobra, ale nie popadajmy w przesadyzm! Jak można należało by zeń rezygnować. hej
baca350
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

07 Lut 2014, 14:15

lol Jak cygary, gorzała i sex! świete słowa baca
piotrorl
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 30 09 2012
Auto: Nie mam

10 Lut 2014, 16:15

Ja nie wyobrażam sobie życia bez auta. Nie lubię być od kogoś albo czegoś uzależnionym
ryba87
Obserwowany

Auto: a4 b5

11 Cze 2014, 20:27

masz samochód jedziesz kiedyy chcesz potrzebujesz
nie jesteś uzależniony od innych
Adamautko
Początkujący

Zdjęcia: 24
Prawo jazdy: 29 08 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam