Czy opłaca sie sprowadzać auto z ameryki

07 Cze 2008, 16:51

piszcie tu
adrian5
Nowicjusz

07 Cze 2008, 17:56

Oczywiscie ze sie oplaca, sam zamierzam sciagnac jakas furke stamtad za jakies pol roku. Ceny sa duzo nizsze
pozdrawiam
Qrczaczek
Nowicjusz

07 Cze 2008, 19:03

podobno samochody nie zawsze przychodzą takie jak na zdjęciach.ja zamierzam sprowadzić toyotę camry i forda f-150
adrian5
Nowicjusz

11 Cze 2008, 11:33

Oczywiście że się opłaca przy obecnym kursie dolara.

Tu masz koszta sprowadzenia auta z Niemiec, ale poza transportem nie odbiegają one znacznie od tych urzędowych w Stanach.
Bo w Polsce musisz dokonać identycznych opłat.

http://www.v10.pl/prawo/Sprowadzanie,samochodu,z,Niemiec,-,procedura,200.html
EuforiaSHE
Nowicjusz

11 Cze 2008, 13:02

sama cena nowego mercedesa w stanach jest prawie o połowę mniejsza a to już mówi wszytko szkoda ze jedyny diesel którego znalazłem to w terenowym mecedesie, ja planowałem kupić rocznego merca pojezdzic nim pól roku może rok i sprzedać żeby wyszedł mnie na zero... i co najlepsze wystawiaja taki certyfikat czy coś , ze auto jest nie bite jeśli oczywiście nie było bite, transport ubezpieczony musi być bo samochód może przyjechać jakiś poobijany :P
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

11 Cze 2008, 15:57

Ja zamierzam otworzyć biznes z tymi samochodami
adrian5
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać?
    Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...

12 Cze 2008, 19:19

Ja przez 10 lat mieszkałem w USA na koniec przywiozłem Commmandera i zarobiłem 40tys. złotych na samochodzie którym jeździłem 3 miesiące w USA.Teraz niczego nie sprowadzam ale z tego co widzę to można przywieść piękną brykę.
astro007
Aktywny

18 Cze 2008, 09:58

oczywiście opłaca się morze pan kupić 2 razy taniej nisz w Polsce ja też zamawiałem audi a6
jaro10ros
Nowicjusz

18 Cze 2008, 15:13

Opłaca się opłaca, trzeba tylko pamiętać o ubezpieczeniu samochodu na czas podróży bo może przyjechać "inne" niż kupiłeś
Miałeś wypadek? Napisz do mnie!
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

29 Cze 2008, 19:27

do tego drobne przeróbki np świateł przednich,kierunkowskazów na pomarańczowe,licznik z mil na km ale nie zawsze to konieczne itp.jak duzy silnik to przyda sie gaz.gdzieś czytałem ze do niektórych pojazdów cieżko u nas z częściami -trzeba sprowadzać ze stanów i że inaczej jezdzi sie tamtejszymi automatami oraz inaczej serwisuje sie takie skrzynie.a co do forda F 150 to ciekawy pickup.czytałem ze pociągnie lawetę 4,7 tony a na grzbiet bierze 1,3 tony-całkiem niezle
chicken19
Zaawansowany

02 Lip 2008, 06:25

Witam serdecznie.
zwracam się do Was bo liczę ze ktoś ma więcej wiedzy na temat jak najtaniej sprowadzić samochod z USA. Chodzi o to:
- jakie są realne opłaty za sprowadzenie auta do Polski.

a druga sprawa to taka, że słyszałem (choć nie wiem czy to prawda), że sprowadzając samochód przez Niemcy i tam robiąc wszystkie opłaty jest to znacznie tańsze rozwiązanie.

Może ktoś wie coś na ten temat ???

z góry dzięki
owip
Nowicjusz

04 Lip 2008, 20:33

nie jestem wtajemniczony w ceny ale mój znajomy właśnie do niemiec jezdził odbierać samochód z USA... wiem ze A8 roczne sprowadził rozbite i z naprawą wyszło go 120 tys zł...
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

08 Lip 2008, 08:30

Zdecydowanie się opłaca, kurs dolara, ceny aut w USA...opłaca się, ale tak jak koledzy wspomnieli...trzeba wykupić ubezpieczenie, bo różnie bywa. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Lip 2008, 11:35

Ja mam osobiście mieszane uczucie jeśli chodzi o sprowadzanie samochódu z USA bo słyszałem różne historie
warkotsilnika
Nowicjusz
Awatar użytkownika