Czy polecicie BMW E46 330i Sedan?

30 Mar 2019, 19:36

Witam chciałbym się doinformować od trochę bardziej rozwiniętych motoryzacyjnie osób mianowicie chciałbym wiedzieć czy polecicie BMW E46 330i Sedan
Chciałbym się dowiedzieć jakie są koszta eksploatacji owego auta czy ta jednostka silnikowa jest godna polecenia no i resztę przydatnych informacji
Z góry dzięki :ok: :D
Pysiaczek1213
Nowicjusz

02 Kwi 2019, 11:51

W zeszłym roku E46 było statystycznie najbardziej wyszukiwanym modelem BMW w ogłoszeniach otomoto :) Silnik jest godny polecenia bardzo fajnie sobie radzi z trójką i pozwala na ciekawe doznania z jazdy. Nie wiem czy już się przymierzałeś do tej wersji ale to co mi trochę przeszkadza to dosyć ciasne wnętrze.

Koszty eksploatacji z racji na większy silnik, spalanie itd. na pewno nie będą należały do najtańszych, a będą w porównaniu z innymi modelami z tego segmentu ma poziomie średnim z plusem :)

Co jest fajnego w BMW? Chyba ten tylni napęd który sprawia że samochód fajnie się prowadzi a w zimie pozwala na trochę szaleństwa w odpowiednich miejscach :mrgreen:

Brałeś może pod uwagę jeszcze jakieś inne modele?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Kwi 2019, 15:05

Pod uwagę brałem jeszcze Lexusa IS 300 spodobał mi się nie powiem, że nie ale właśnie jest różnica bo o ile dobrze pamiętam to 1 generacja Lexusa ma 3 silnik 2.0 160km taki sam 2.0 ale 209km
No i rzędowa szóstka o pojemności 3.0 a właśnie z tą szóstką to słabo bo ceny oscylują od 20tyś do 30 tyś i jest ich dość mało na polskim rynku
A tak no uboczu jeszcze zastanawiałem się nad E46 ale 325i
Pysiaczek1213
Nowicjusz

14 Kwi 2019, 12:57

Jeśli kupisz zadbane e46 to będziesz jeździł bez zadnych awarii. Te samochody są naprawde pancerne tylko trzbea trafić na zadbany model.
Pawlik88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 1998
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mazda 6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Cze 2020, 14:06

Generalnie fajny samochód. Co do silnika to M54B30 był kiedyś uznawany za taki "co lubi brać olej". Niektóre brały, iine nie. Jeśli brały to przy mocniejszym traktowaniu było to ok. 0,5l na 1kkm. Teraz z silnikami tak sie porobiło, że ten silnik uchodzi za bezproblemowy - po prostu z nowymi jest więcej problemów. Generalnie silnik fajny, samo autko też.
BartL
Nowicjusz

29 Lip 2020, 17:13

Fakt miałem przez dwa lata ten model i po za zwykłymi kosztami eksploatacyjnymi, nic w nim nie trzeba było robić. Wnętrze za to jakoś szybko się zużywało
merivkal
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...