Czy potrzebuje upoważnienia??

11 Lis 2007, 19:35

Czy od listopada 2007 wchodzi ustawa?, ze jesli chce jezdzic autem ojca (dowód rejestracyjny na ojca) to potrzebuje od niego upoważnienia.
Coś takiego chcą wprowadzić. Czy to prawda??
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

11 Lis 2007, 22:52

Ja nic takiego nie słyszałem, ale mam nadzieję, że jeśli nawet takie coś zaistnieje to oświadczenie będzie można podpisać np. na rok, a nie za każdą jazdą ;)
XwojtasX
Początkujący

14 Lis 2007, 23:41

Tak,to prawda.W ministerstwie transportu mamy takich mądrych ministrów,że pewnego dnia wymyślili,że żeby jeździc samochodem pożyczonym np. nawet od własnego ojca,czy nawet żona prowadząca samochód męża,trzeba mieć pisemne pozwolenie.Mało tego,zeby było nam lżej,nie może to być takie zwykłe pozwolenie napisane długopisem na kartce wyrwanej z zeszytu.Musi to być dokument potwierdzony notarialnie!!!!Nie ma natomiast żadnego zapisu na sytuację,jak własciciel samochodu będzie siedział obok nas...Podejrzewam,że przepis wymyślił ktoś z PiSu i był zalany po porażce w wyborach i chciał się zemścic na polskich kierowcach.Ale że mieszkamy w Polsce,to nie powinien nas zdziwić żaden przepis.Nawet taki,że zabrania się jeść kebaby w miejscu publicznym... :D
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2007, 23:45

ale ta ustawa jest już zatwierdzona ?? mam nadzieje że nie i PO+PSL do tego nie dopuszczą.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

16 Lis 2007, 10:49

Miejmy nadzieję....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Lis 2007, 21:08

Chyba musisz miec upowaznienie wlasciciela ale wtedy jak auto jest na zagranicznych tablicach....a w polsce na polskich chyba nie.
LuckyLuck
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...