Czy produkowane są samochody wyglądające jak stare mercedesy

31 Maj 2013, 17:25

Witam! Czy produkowane są jeszcze takie samochody przypominające wyglądem takie ekskluzywne stare mercedesy z lat 80 lub inne samochody tego typu? Chodzi mi o taką charakterystyczną karoserię, drewno w środku i tą "duszę" :)
Dla przykładu chodzi mi o Mercedesa W123, W124, w116 albo ewentualnie coś takiego?
Czy produkowane są samochody wyglądające jak stare mercedesy
matsta19
Nowicjusz

Auto: nie mam

01 Cze 2013, 09:07

Z "duszą" to bedzie ciężko, ale "drewno" to do prawie każdego auta dostaniesz na alle...
[link do oferty na Allegro wygasł]
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

27 Sty 2014, 11:18

charger (czy jakos tak sie pisze ) fajna fura ale dosc droga nawet jesli sprowadzisz z usa to do remontu bedzie kosztowac kolo 15000-20000 usd i remont nastepne 20000-40000zl . Polecil bym ci albo kupno fajnego w123 280ce (ale z dobrym wyposazeniem elektryczne szyby itd) lub w124 300ce E24 ale koniecznie z tym motorem( E24) fajny sprzecik i jeszcze fajniej jezdzi :)
a koszt takiej inwestycji razem z jakims remoncikiem/naprawa (markowe podzespoly sportowe typu blimstein itd.) nie powinien przekroczyc 50000zl
poszukaj gdzies w niemczech jakiegos w fajnym stanie i zaplac wiecej za niego a bedziesz mial mniej klopotow, kup od jakiegos pasjonata.
tu mozesz zobaczyc mojego w123 280ce - zdiecia sa dosc stare bo teraz jest obnizony i jeszcze po paru modyfikacjach. calkowity koszt renowacji/usprawnien wyniosl mnie kolo 50000zl
KubaKarp
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 26 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes 280ce (w123 coupe)
Silnik: 2,8 (po modyf.)230KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1981
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Grill Lexusa LS 500 to ręczna robota mistrzów takumi
    Stworzenie charakterystycznego grilla w kształcie klepsydry dla nowego Lexusa LS nie byłoby możliwe bez precyzji rąk wyjątkowych rzemieślników, którzy przekształcili produkt maszyny w dzieło sztuki. Wzór ...