Witam , mam za miesiac 18 lat. Kupuję samochód juz za tydzień, wiem ze jako osoba niepelnoletnia umowe musze podpisac z tata, lecz samochod chce prawnie na siebie tylko miec. wiem ze trzeba w ciągu 14 dni od daty kupna zaplacic podatek , czy jezeli umowe z tata podpisze teraz podatek zaplace czy same przerejstrowanie go na mnie w dniu moich urodzin bedzie mozliwe tylko na mnie ? Bo pod umowa kupna bedzie zlozony moj podpis i taty z tej racji ze nie mam ukonczonych 18 lat . Jak to wyglada dokladnie z tym podatkiem w takiej sytuacji ? Dziękuję za odpowiedź.
Samochód w teorii powinien być przerejestrowany w ciągu 30 dni. W praktyce za przekroczenie tego terminu nie ma żadnej kary i konsekwencji ważne aby mieć przy sobie zawsze umowę kupna-sprzedaży i ważne OC.
Witam, mimo wszystko, jeśli się nie mylę, jeżeli na umowie widniejesz Ty i Twój tata, w dowodzie także musi być on wpisany, ponieważ prawnie jest on współwłaścicielem samochodu
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.