Witam , mam za miesiac 18 lat. Kupuję samochód juz za tydzień, wiem ze jako osoba niepelnoletnia umowe musze podpisac z tata, lecz samochod chce prawnie na siebie tylko miec. wiem ze trzeba w ciągu 14 dni od daty kupna zaplacic podatek , czy jezeli umowe z tata podpisze teraz podatek zaplace czy same przerejstrowanie go na mnie w dniu moich urodzin bedzie mozliwe tylko na mnie ? Bo pod umowa kupna bedzie zlozony moj podpis i taty z tej racji ze nie mam ukonczonych 18 lat . Jak to wyglada dokladnie z tym podatkiem w takiej sytuacji ? Dziękuję za odpowiedź.
Samochód w teorii powinien być przerejestrowany w ciągu 30 dni. W praktyce za przekroczenie tego terminu nie ma żadnej kary i konsekwencji ważne aby mieć przy sobie zawsze umowę kupna-sprzedaży i ważne OC.
Witam, mimo wszystko, jeśli się nie mylę, jeżeli na umowie widniejesz Ty i Twój tata, w dowodzie także musi być on wpisany, ponieważ prawnie jest on współwłaścicielem samochodu
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie? Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.