Czy taką Honde civic 6 1.4 is warto kupic prosba o opinie

05 Kwi 2014, 09:57

[link do Tablica wygasł]

Jest to moje pierwsze własne auto ,nigdy nie potrzebowałem samochodu do pracy jest blisko 2.5km rower albo z buta,teraz potrzebuje auta na weekendy czasem w tygodniu do pracy dojechać gdy zła pogoda ,nie potrzebuje auta za 30tys choc stac by mnie na takie było ale po co nie widzę sensu ,zawsze podobały mie sie te civiki a teraz mam możliwość kupno takiego samochodu w dobrym wydaje mi sie stanie i wysokiej cenie (one chodza koło 6-8tys)jak za ten model,jest on oddalony od mojej miejscowości o 15km wiec mam mozliwosc go zobaczyc ale chciałbym sie was prosic o opinie czy warto , jak na tak stary 14 letni samochód to wydaje sie byc zadbany właściciel przesłał i więcej zdjęć linki nizej dwa serwery.
http://hostuje.net/file.php?id=577e30cd ... f363c76713
http://przeklej.org/file/imGWPR/zdjecia ... ivic.6.rar
Słyszałem duzo dobrego o tych samochodach wiem ze maja problemy z tylnymi nadkolami rdza itp pomijając to wszystko bardzo mi sie podoba ten model.
robi82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: HONDA

05 Kwi 2014, 10:06

Cena przesadzona... Nigdy w życiu tego nie odzyskasz. Jeszcze żeby miała mocniejszy silnik i była to wersja coupe to okej.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Kwi 2014, 10:27

Dobre auta muszą kosztować ale fakt tutaj ktoś popłynął z ceną.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2014, 13:59

Kumpla brachol ma na sprzedanie zadbaną 6'stke, całą historie można poczytać na forum Civica.

Ogłoszenie: [link do Tablica wygasł]
Forum: http://www.civicklub.pl/forum/showthrea ... e-by-RATYO

A co do ceny, sam bym wolał dozbierać z 3/4k i kupić nowszą generacje, na 1.4 powinno Ci styknąć bez problemu ;)
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

05 Kwi 2014, 14:05

Co ona taka kolorowa? :shock:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Kwi 2014, 16:56

11900zł za kolorowego i gnijącego Civica? :no:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Do wypadku drogowego wystarczy jeden pojazd!
    Większy wakacyjny ruch na drogach oznacza, że ryzyko wypadku jest większe. Często w niebezpiecznym zdarzeniu bierze udział tylko jeden pojazd. W takich okolicznościach zginęła co trzecia ofiara wypadków drogowych w ...
    Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...

05 Kwi 2014, 21:30

Barol napisał(a):11900zł za kolorowego i gnijącego Civica?

Zaraz będzie... "Paaanie ale to klubowa" :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Kwi 2014, 09:17

No tak przecie silnik igła :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2014, 09:26

Jednym słowem cena za wysoka(choć to z tego co sie dowiedziałem właściciel firmy sprzedaje wiec pewnie juz trochę zużyte auto na dojazdy do klientów itp okazje ),drugie mocno wyeksploatowana czyli skarbonka wiec odpada widziałem na zywo tylko na zdjeciach jest ok echhh ,lepiej kupic nowsza generacje 7 tak jak ktos tu napisał.
Co do propozycji ""tdloverr ""kupna tego civika od twojego brata to wybacz ale jak widze auto tak okaleczone , nawet na zdjęciach widać różnice w kolorze drzwi maski itp wiec takie auto za taką cene to porazka maks 8tys moze jest warte , jak sie nie chce nim bawic to niech wstawi do garazu;p dobry tez tekst jest "panie jak niemiec go sprzedawał to az płakał "ps ze szczescia;P,a i jak klikam w link to nawet nie chca mnie wpuścić na strone z tym autem KLUBOWĄ ;PPP daruje sobie
[link do Tablica wygasł] ten tez z ceną pojechał(za 16tys bez felg) auto przyzwoicie wyglada ale cena to kosmos jak za 14 letnie auto
Co powiecie na to auto cene moge zbic do 15 tys [link do Tablica wygasł] łozyska w skrzyni juz wymienione ,uzywane jako drugie auto z tego co sie dowiedziałem tylko ponad 200km dojazd :((( troche daleko czekam na opinie moze cos doradzicie lub moze cos innego grande punto [link do Tablica wygasł] nie specjalnie to mój gust ale blisko mam do niego mały przebieg kupiony z salonu w Polsce jak kazdy fiat jakies usterki ale tanie części ogólno dostepne rocznikowo tez ok 2006 troche duzo tego złomu jest na rynku a nie chce kupic czegos co nie dosc ze bede uzywał sporadycznie to jeszcze bedzie skarbonką pozdrawiam
robi82
Nowicjusz

06 Kwi 2014, 09:51

Co powiesz na takie autka?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2014, 11:02

Takie Grande Punto 1.4 jest bardzo dobre, uważaj tylko na auta po flocie i po nauce jazdy.
Civica VI kupuje się do max 10 tysięcy :wink:
A co powiesz na Elantre? Link przykładowy
lub Kia Cerato. Link przykładowy
Koniu
Forumowicz VIP

06 Kwi 2014, 21:07

Z tych aut które podaliście najbardziej mi sie podobają czerwona polówka z Bytomia mieszkam na obrzeżach wiec mam blisko i takie mniej więcej w promieniu 20km auta biore pod uwage wyznaje zasade ze nie bede jezdził po całej Polsce za kilkunastoletnim autem bo to sie mija z celem ,chyba ze to bedzie 3 latek :)) i bedzie tego wart to inna rozmowa ;)) ale na chwile obecną taki 10 latek wystarczy czy może starszy ale zadbany na moje potrzeby w sam raz .
Ten fordzik tez fajny ale nie chce auta z komisu nie chce od handlarzy itp osób ,moi znajomi tak troche wtopili z zakupem , jestem Polakiem uczącym sie na błedach znajomych a nie na swoich ;)),w dodatku miałem znajomego który w takim komisie kiedys pracował i nigdy tam by auta nie kupił ,najlepiej osoba prywatna w której rekach te auto jest juz te minimum 2-3 lata lub wiecej takie auta biorę tylko pod uwagę moze byc sprowadzone ale niech ta osoba troche te auto uzytkowała ,to daje mi jakąs pewnosc ze nie dostane skarbonki którą pojezdze troche i zaraz wszystko do wymiany ,co do grande punto którego link wyżej podałem to na flotowca chyba nie wygląda na L tez nie raczej 5drzwi mają ale różne bywa ,wyśle wiadomości właścicielom punciaka i polówki zobaczymy, pozdrawiam
robi82
Nowicjusz

08 Kwi 2014, 07:04

Polówka odpada widziałem właściciela ,widziałem auto,nawet nie doszło do jazdy nie polecam co do grandziaka to zero odzywu moze pracuje 24h,a co powiecie na [link do Tablica wygasł] stilo słyszałem ze te 1.4 w tych autach są ok
'Samochód o udokumentowanym przebiegu, serwisowany w ASO. Zakupiony w Polsce." to tez za mną przemawia pozdrawiam
robi82
Nowicjusz

08 Kwi 2014, 07:17

Stilo jest awaryjne,częste problemy z elektryką.

zobacz na te linki jeszcze:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ładnie wygląda.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 1właściciel.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2014, 09:47