Witam,
tak to już jest z autami, że zawsze jest coś kosztem czegoś i jak przychodzi co do czego, to trudno sobie coś dopasować. Ja mam teraz ten problem, może ktoś pomoże?
Oto moje wymagania:
- awaryjność: jak najwyższa bezawaryjność (priorytet)
- nadwozie: ma to być kombi, ewentualnie sedan z dość dużym bagażnikiem
- widoczność: jestem niski (170cm), fajnie by było jakbym coś widział zza kierownicy...
- rozmiar auta: auto będzie "jeżdżone" codziennie parę razy po mieście i co ok. 2 tygodnie trasa 1000km na autostradzie (tu dylemat: po mieście lepsze są mniejsze autka, a w trasę większe)
- silnik: dla porównania jeździłem Octavią 1.9TD (wersja 90km) - mogłoby być trochę dynamiczniejsze - paliwo koniecznie benzyna, spalanie oczywiście wolałbym jak najmniejsze (ale bez przesady)
- cena: najlepiej do 13k, ale jak warto i jest sens, dla bezawaryjnej, spokojnej jazdy to mogę dołożyć max do 18k, ale wolałbym jak najtaniej (nie przelewa mi się
![Sad :(]()
niestety)
Nie ukrywam, że wolałbym auto japońskie - ale nie jestem też jakimś fanatykiem japończyków, np. ww. skoda to niezłe auto.
Oto auta jakie na razie biorę pod uwagę (roczniki ok. 98-2000):
- Mazda 626
- Mazda 323
- Honda Civic
- Honda Accord (? ww. roczniki bardzo dużo palą
![Sad :(]()
)
- Skoda Octavia
- Volvo v40
- ???
Niestety, nie wszystkimi z tych aut miałem okazję jeździć (tylko octavią, M 626, Hondą Civic). Dzięki za pomoc!