Czy to auto jest po wypadku?

01 Sie 2015, 08:09

Witam
Posiadam Fiata Punto II niedawno zakupiony. Na przednim kokpicie pasażera w ostatnim czasie dostrzegłam dziwne odkształcenie, wcześniej nie było to tak zauważalne. Znajduje się raczej w miejscu, gdzie powinna być poduszka powietrzna (Zamieszczam zdjęcie). Poza tym zaczęło mnie zastanawiać łączenie po dyskusji ze znajomymi. Łączenie znajduje się pod maską przy silniku po prawej stronie (zdjęcie). Dodatkowo mechanik zwrócił mi uwagę, na odgłos zamykających się przednich drzwi od strony kierowcy, jakby stuknięcie czymś w blachę. I poinformował, że jego zdaniem, to wcale nie jest pierwszy lakier. Proszę Was o pomoc, jak myślicie na podstawie tych zdjęć, czy samochód mógł przejść poważny wypadek ? Proszę o pomoc
Anita1235
Obserwowany

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 25 06 2014
Auto: Fiat Punto II
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Sie 2015, 08:14

Zdjęcia znajdują się na moim profilu. NIestety nie mogłam wgrać ich bezpośrednio pod postem. Proszę o obejrzenie
Anita1235
Obserwowany

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 25 06 2014
Auto: Fiat Punto II
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

05 Sty 2016, 19:37

To, czy auto miało wypadek możesz stwierdzić mierząc grubość lakieru, wtedy zobaczysz, jak i ile razy był malowany. Jak już sprawdzisz zobacz, jak wybrać [reklama] czy zmatowić reflektory, by dawały dobre światło.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 06 Sty 2016, 14:27, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Anna999
Obserwowany

Auto: audi a4
Typ: Sedan/Limuzyna

03 Sty 2017, 18:47

[img]jakoś%20zdjęć%20tragiczna%20zrobione%20chyba%20od%20niechcenia?%20I%20co%20my%20mamy%20tam%20zobaczyć?[/img]
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
    Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...