Czy to już koniec moich zimówek? Puszczają powietrze!!!

02 Sty 2007, 10:30

Nieszczęście się stało, drodzy Forumowicze! Po ostatniej wymianie (sobota) opon na zimówki (hyundai atos - barumy) pojeździłem tylko w sobotę, w niedziele rano 2 kapcie z tyłu! Opony puszczają powietrze na styku felgi i gumy. CO Z TYM ROBIĆ? Kto za to odpowiada, czy serwis oponiarski? A może...

Reklamować to? Czy iść po nowe opony? Przecież to dopiero 3 sezon na tych oponkach :( (tylko 2 zimy na nich jeździłem i to bardzo mało)

Dzięki z góry za pomoc!
lukzak2298
Nowicjusz

• 02 Sty 2007, 23:26

Witam,
    Jeżeli przepuszczają w tym miejscu o którym piszesz to może być zagięta felga, wada opony uszkodzony rant, albo wulkanizator się nie przyłożył...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

03 Sty 2007, 09:43

Wydaje mi się że już ok, ale jeszcze sprawdze, pojechałem wczoraj, podklajstrował jakimś czernidłem i chwilowo nie puszczało wczoraj, zobaczymy dzisiaj wieczór...
    lukzak2298
    Nowicjusz

03 Sty 2007, 21:51

Witaj!
    Czernidło którym wulkanizator pomazał opone a raczej jej stopkę to uszczelniacz do opon. Uprzednio powinien oczyścić rant felgi gdyż przez korozję tegoż rantu uchodziło powietrze z powodu nieprawdłowego docisku stopki do rantu felgi. Teraz powinno być wszystko ok.
    Piotr79
    Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

06 Sty 2007, 02:51

Jeśli bedzie tak dalej jak jest obecnie z pogodą to nie będą nam potrzebne zimówki :lol:
    Nie chcesz płacić mandatów kup CB.
    161BD101
    Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk