Czy to już pora na samochód ??

01 Lis 2012, 21:54

Witam.
Niedawno zdałem prawo jazdy... Toteż właśnie z tego powodu chciałbym kupić samochód niestety mam problem tego typu że chodze do szkoły i nie wiem czy będe w stanie utrzymać samochód. NIgdzie nie pracuje. Miałem zamiar kupić Daewoo Tico małe spalanie małe koszty ubezpieczenia i itp... co do samochodu mam tylko jeden wymóg musi być 4 drzwiowy... a jaka marka i reszta jest mi obojętna co o tym sądzicie...?? Proszę o pomoc...dziękuje bardzo. Pozdrawiam.
mataysen1994
Nowicjusz

Miejscowość: TM
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: matiz

02 Lis 2012, 08:35

Jeśli niewiesz czy będziesz w stanie utrzymać auto to po co kupować?Lepiej sobie zostaw kase na bilety.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lis 2012, 09:23

Jak dla mnie jeśli nie dysponujesz stałym budżetem, to nie ma się co pchać w samochód, nawet tani. Zawsze trzeba coś wymienić, nawet z kwestii eksploatacyjnych, zapłacić ubezpieczenie, przegląd, kupić opony etc. Wszystko kosztuje i to nie mało. Na twoim miejscu wstrzymałbym się z zakupem, albo kupił choćby skuter. Sam mam i oprócz paliwa (3,5l/100) nic nie inwestuję. A ubezpieczenie to ok. 50zł/rok, a nie jak na samochód kilkaset zł i to przy dużych zniżkach.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

03 Lis 2012, 11:31

Longhorn dobrze radzi z tym skuterem, w auto się szkoda teraz pchać, bo cię koszty zjedzą. Jak kupisz taniej i stare, to zawsze coś będzie do wymiany i tak w kółko.
łusek
Nowicjusz

Auto: SCANIA