Czy to paliwo będzie dobre?

31 Sie 2011, 06:55

Witam.ostatnio zainteresowała mnie cena bio paliwa na bliskiej za 4.37 za litr 100 oktanowa chyba.mam pytanie czy moje cinquecento z silnikiem 704cm3 pojedzie na tym paliwie i będzie się dobrze sprawował bo nie ukrywam cena mnie bardzo kusi.proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

31 Sie 2011, 20:30

Jak byś miał diesla to czemu nie ale do benzyny to nie da rady.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

31 Sie 2011, 20:47

a to to bio paliwo do diesel jest myślałem że benzyna?kurde szkoda ale cóż.dzięki za wiadomość.a nie ma bio paliwa do benzyny?
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

31 Sie 2011, 21:59

jest, LPG się nazywa :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Wrz 2011, 08:03

Pytanie do tych którzy leją biopaliwo. Jak się jeździ na tym rodzaju paliwa? Jaka jest różnica? Lepsza, gorsza?
TopRider
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 3, 1.6 75KM

01 Wrz 2011, 08:34

do jakiego silnika?
nie do każdego można stosować, inna lepkość niż ON, inne smarowanie, inna "agresywność" chemiczna,
ogólnie stare diesle, z pompą mechaniczną, bez elementów plastikowych, spokojnie dają rade, mocno wyjechane jeżdżą nawet lepiej ze względu właśnie na większą lepkość i ciśnienie jakie pompa może wygenerować, ogólnie ciut większe spalanie może być, nie powinien kopcić na czarno ;) no i zapach spalonego BIO nie każdemu odpowiada :mrgreen:
aa i zanim zaczniesz stosować zaopatrz się w nowe węże gumowe i nowy filtr, bo stare szybko padną a filtr "zaklei" się syfem wypłukanym z baku :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Opony zimowe są zbyt miękkie na lato
    Jeśli serwis oponiarski doradził, żeby dojechać zimowe opony latem – bo i tak już się kończą – to zmień go na bardziej profesjonalny. Zmień też koniecznie opony – najpóźniej przed wyjazdem wakacyjnym. ...

01 Wrz 2011, 08:46

Podłączam się do powyższego pytania,czy jest widoczna różnica podczas jazdy na tym paliwie? Bo cena kusi i warto zapytać o to wcześniej.
Dabtuner
Aktywny

03 Wrz 2011, 16:15

Z tego co się orientuję to niektórzy dyrektorzy PKS wprowadzają do autokarów właśnie bio paliwa, dlatego, że są sporo tańsze. Jednak jak można przeczytać, oprócz okresu zimowego.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Wrz 2011, 08:52

A czego to nie leją do starych diesli począwszy od normalnego paliwa a kończąc na oleju z transformatorów nie którzy nawet grzałki jakieś zakładają żeby nie owe paliwko było bardziej płynne.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001