Czy to się opłaca i ile będzie to kosztować?

05 Kwi 2009, 22:54

Witam chciałbym Was zapytać. Mam zamiar sobie kupić BMW 750 5,4 Benzyna. Chciałbym zapytać Was jako doświadczonych kierowców. Jakie mogą wynosić koszty eksplotacji pomijając benzynę. Mam upatrzoną taką z 95 roku za 25 tyś która przeszłą gruntowny remont i lifting w 2001. Martwią mnie tylko koszty. Jedni mówią ,że to niezłe auto tanie w eksplotacji a drudzy że elektronika szwankuję i ,że cały czas się klnie bo jak coś z elektroniki nawali to prze....... drogo to kosztuje. Jaka jest prawda? Czy jest to ,aż tak awaryjne auto.
Drugie moje pytanie to czy po ściągnięciu blokady prędkości pociągnie mi do 280 km/h?
Masa 1940 kg
330 km
SwiezyKierowca
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 10:18

czy ktoś mógłby mi pomóc?
SwiezyKierowca
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 10:38

mowisz o sobie "swiezy kierowca" i szukasz auta ktore m 330km pod maska? bez urazy ale przynajmniej nick bys zmienil bo sie wyglupiasz.
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

06 Kwi 2009, 11:15

Kolego ...jeśli będąc świeżym kierowcą interesujesz się czy ci auto pociągnie 280 km/h to zmień ten nick na "Samobójca" i mam jeszcze nadzieję,że kiedy ty będziesz korzystał z dróg publicznych,to moja rodzina będzie w tym czasie w domu.Obyś nie wjechał kiedyś w przystanek autobusowy pełen dzieciaków jadących do szkoły...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Kwi 2009, 12:26

Tak jestem świeżym kierowcą nigdy jeszcze nie jeżdziłem i niedawno miałem 18 ale bez obelg. Chciałem sobie kupić to autko, maksymalnie je odchudzić i dorzucić 2 turbosprężarki tak żeby podciągnąć pod 500 koni przy 1500 kg masie żeby mniej więcej było 0,33 KM/kg. Co do samobójców to nim nie jestem szybko można tylko jeżdzić na autostradach i nielicznych dróżkach. Co nie zmienia faktu że mam 45 tyś na kupno z tego 25 na samochód, 3 na ubezpieczenie a reszta na przeróbki silnika i boję się że jak wydam wszystkie moje pieniądze to czy nie utknę bo kumpel mówił że bez paliwa na same części idzie 30 tys rocznie i tego dotyczy pytanie.
Pozdrawiam i prosze bez pochopnych opinii
SwiezyKierowca
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 12:29

to jak juz jestes juz taki pewniak to wez jeszcze przeznacz tysiaka na jazdy doszkalajace pod okiem kierowcy rajdowego.
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

06 Kwi 2009, 12:53

w jakich rejonach kraju bedziesz szalal? mam nadzieje ze nie na Slasku...
Suli
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 13:08

Nie nie na śląsku ;d W Krk i okolicach czyli ogólnie małopolska ;d ...
SwiezyKierowca
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 14:32

Z tym 30 tys. to lekka przesada. No chyba,że auto ma spory przebieg i konieczne są inwestycje naprawcze... Od powiększonej mocy mogą niewytrzymywac inne podzespoły,a żywotnośc standardowych elementów zawieszenia,hamulców itp. może znacznie się obniżyc.
Jest też druga waląca po kieszeni ewentualnośc.Chodzi mianowicie o pakowanie w auto tylko nowych częsci albo nawet oryginalnych części..!
O ostatniej ewentualności stanowiącej składową częśc przyjętej kwoty 30-stu tysięcy,czyli mandatach nie wspomnę.
Widzę,że masz ochotę zrobic coś fajnego z autem ale dlaczego to takie drogie w utrzymaniu BMW klasy 7..? Może lepiej pobawic się z czymś tańszym (mniejszym) na początek..?
:wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Kwi 2009, 14:35

źle ci nie zycze, ale znam ludzi ktorzy pokupowali auta odrazu po zdaniu prawka.bylo ich 6 takich dobrych znajomych, z tego tylko jeden puki co nie mial wypadku.koles laguna kombi 3.0 benzyna automat przy 240km/h stwierdzil ze nie oplaca mu sie nawet probowac brac zakretu wiec pojechal prosto przeksocyzl przez rów i zatrzymal sie na polu.nie wiem czy jeździłes kiedykolwiek samochodem co ma 200KM.to jest naprawde potwor.zdajesz sobie sprawe co to znaczy 500KM? moze nie jestes tego swiadom.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

06 Kwi 2009, 14:39

Przecież to zwykły troll a Wy go karmicie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

06 Kwi 2009, 14:51

Nie kubuch nie jestem trolem trolem to jestes ty, ktos moze miec wiecej kasy i pomyslu niz ty wiec daruj sobie niedowiarku
SwiezyKierowca
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 16:53

ja ci dam jedna rade , kup starego golfa albo kalibre , je możesz rozwalać do woli :twisted: potem przyjdź , przemysł czy starczy ci kasy , czy życia ci nie szkoda , i pogadamy jeszcze raz :roll:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 11:12

ehh marzenia piękne są.... 500 km, 2 turbosprężarki itd itp. Wg mnie nawet jeśli chcesz coś takiego robić to wybrałeś złe auto - 12 cylindrowe BMW to nie jest samochód dobry do uturbiania i takich modyfikacji bo to nie jest najlepszy silnik ze stajni z Monachium, jeśli już musi to być wielka limuzyna i jeśli rzeczywiście chcesz robić takie cuda to 4,0 V8 w 740i będzie dużo lepsze i wszystko będzie mniej kosztowne przy tych samych osiągach. Poza tym chyba nie wiesz co piszesz - "dorzucić 2 turbosprężarki" - czy ty kolego myślisz że ktoś Ci dorzuci tam pod maskę te 2 turbosprężarki ? będziesz miał miejsce na 1 poza tym nie nikt w PL nie podjąłby się takiego zadania za taką kwotę o której ty mówisz, nawet nie wiem czy 1 turbo za tyle do takiego 740i zamontujesz. W każdym razie jak już mówiłem - niektórzy żyją marzeniami i po co ich z nich obd zierać, ale pamiętaj świeży kierowco - życie zweryfikuje Twoje plany ;) Ale i tak życzę powodzenia
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych