REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raczej to mogą być takie przypadki porównując do tego ze jak idziesz po chodniku to możesz złamać nogęYosuke7 napisał(a):Pytałem kiedyś o to czy jeżeli o automat dobrze dbamy i trzymamy się kluczowo zasad to czy wszystko z nimi powinno być ok, ale wtedy otrzymałem bardziej odpowiedź na zasadzie z której by wynikało, że z automatami to właściwie nigdy nic nie wiadomo i mogą się od tak o zepsuć normalnie z dnia na dzień, a koszty wymiany skrzyni to normalnie z 10tys zł jak nie więcej.
Dlatego dostałeś na forum wyczerpujące odpowiedzi na swoje pytanieYosuke7 napisał(a):Ja tam nie wiem, bo na motoryzacji się nie znam
Kupując używany samochód nawet skrzynia z najlepszymi opiniami może okazać się zajechana bo wpływ na to ma wcześniejsza eksploatacja i nie chodzi tylko o automat ale tak samo może być z manualem. Skoro tak wszystko sprawdzasz, a nie znasz się na tym to jedyne słuszne wyjście to sprawdzenie takiej skrzyni w warsztacie który typowo zajmuje się automatami. Tam otrzymasz opinię o jej stanie i informację czy warto iść w dany egzemplarz.Yosuke7 napisał(a):No nie wiem jak ty, ale ja z reguły nie kupuje rzeczy które mogą się zepsuć z dnia na dzień po krótkim czasie użytkowania
Yosuke7 napisał(a):Taa, tylko jak coś jest świetne i tanie to z reguły na to popyt jest ogromny.
Yosuke7 napisał(a):Problem ze skrzyniami biegów nie jest związany z motoryzacją ? No, a z czym ?