REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Czym jesteś rozgoryczony ?
Pokemonik napisał(a):tym że jak ktoś ma na stronie że diagnostyka, chiptuning, hamownia to że raczej roczników i modeli aut nie wybiera tylko robi każde.
Pokemonik napisał(a):Turbina była regenerowana przez jedną z najlepszych firm w Wielkopolsce więc wątpie żeby jakieś partactwo odstawiali.
Oni mają po 200 opinii na google i istnieją od wczesnych lat 90. Wysyłki robią, obsługują floty itp.
To ta firma?
Oczywiście to nie jest reklama tylko pokazuje jak wygląda ich strona itd, myślicie że mogą odwalac fuszerkę?
szybki napisał(a):Więc nie podniecamy się marketingiem i tym że 3lata temu instalowałem turbinę tylko zweryfikuj temat na Hamce i śmigają do mechanika na wymianę.
Edquar napisał(a):Taka wskazówka ode mnie spróbuj rozgrzać dobrze silnik i przegoń go i czy osiągnie ponad 100 km/h na 2 biegu, jak turbina kapeć to nawet 100 nie osiągniesz jak w miarę zdrowa powinieni pójść to już da jakiś tam pogląd na czym stoimy.
Pokemonik napisał(a):Czyli wg Ciebie to jest normalne że ja częściej turbiny naprawiam niż np wymieniam rozrząd?
Pokemonik napisał(a):Jeżeli taka firma nie może jej dobrze zregenerować to raczej nie mam już gdzie jechać bo to jedna z większych w okolicach, mam teraz u kogoś no-name jechać i płacić i robić turbo?
Pokemonik napisał(a):skąd wiem że dobra firma? polecana na forach że ktoś robił, spotkałęm się też z opinią mechanika z okolic że też polecał bo tam zawoził itd.
to w takim razie lepie kupić 1,6 niższe koszty w razie awariigalakty napisał(a):I nie wypluje serii, bo dzisiaj żaden 1.8T tego nie robi, a nikt normalny nie będzie ładował kasy w auto, które nic sobą nie reprezentuje.
Edquar napisał(a):Kolega szybki jak zwykle dowcipniś forumowy, ciekawe skąd ta wiedza że turbina jest uszkodzona?
Edquar napisał(a):tak w ogóle co mu da hamownia?
Przecież jak nie wypluje 100% fabryki to powód tego stanu nie musi być w samej turbinie
Edquar napisał(a):Osobiście wolałbym tę kasę z hamowni przeznaczyć dla kogoś ze środowiska vagów, jakiś pasjonat który by mi auto sprawdził, komputerek i te klimaty.
Edquar napisał(a):Ogólnie vag 1,8t i 1,9 tdi to laptop i kabelek
auta grupy vag to nie daihatsu więc nie trzeba szukać kogoś z Gdańska mieszkając na Podkarpaciuszybki napisał(a):A paliwo na dojazd miłośnicy też sponsorują
Edquar napisał(a):Ok to wyjaśnij wszystkim łącznie z autorem gdzie na wykresie mocy i momentu na hamowni można odczytać co dolega turbinie, w jakim jest stanie i czy się nadaje do regeneracji, wymiany itp?