Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bul3ky napisał(a):Chodzi mi o przebieg, mało się o tych silnikach można dowiedzieć, a dużo ludzi pisze ze 250k
jBul3ky napisał(a):zyli w sumie dalej nie wiem czy warto czy nie
Cynerion napisał(a):Szybki a masz jakieś dane nt. awaryjności EB 1.6 i 1.5 ?
na 1.6 była akcja serwisowa, która eliminowała jego największą wadę (chłodzenie), więc szukając aut z tym silnikiem, najlepiej skupić się na sztukach, które mają to już zrobione i jest na to papier. Ojciec kumpla kupił latem zeszłego roku Mondeo z tym silnikiem i po akcji. Jak na razie jest zadowolony, ale on jest dbaluchem i jeździ wokół komina do roboty (zwłaszcza w koronnych czasach), więc niekoniecznie jego opinia będzie miarodajnaCynerion napisał(a):jakieś dane nt. awaryjności EB 1.6 i 1.5 ?
Bo raczej słyszałem że ten pierwszy nie jest zbyt problemowy, o drugim złych opinii nie słyszałem ale są tam jakieś nowe rozwiązania jak np. pasek rozrządu zabudowany w oleju
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD