Czy warto - Honda UFO 2007

19 Paź 2014, 18:24

Witam,

czy Waszym zdaniem warto?
Cena po negocjacjach 29500.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
palecbeckham
Obserwowany

Auto: Peugeot

19 Paź 2014, 19:16

Według mnie wygląda fajnie. Genialny, oszczędny i dynamiczny silnik, z polskiego salonu, wygląda ciekawie. Ja bym ją dokladnie sprawdził i jakby nic nie wyszło to zdecydowanie wziął :wink:
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

19 Paź 2014, 19:56

Za tą cenę warto, o ile faktycznie jest zadbany. Zanim kupisz zbadaj go na jakiejś stacji diagnostycznej, we własnym zakresie sprawdź przede wszystkim:
- stan i pracę zawieszenia - przejedź się powolutku po bardzo nierównej drodze i nasłuchuj czy aby nic przesadnie nie skrzypi - modele do 2008 r. (czyli także Twój) miały fabrycznie wadliwe odbojniki przednich amortyzatorów, jeśli dźwięki będą w normie będzie to oznaczało, że właściciel wymienił je na gwarancji (albo już po), w przeciwnym wypadku ok. 500 zł nie Twoje :)
- pracę sprzęgła - jego skrzypienie to przypadłość większości Civików, jeśli w "Twoim" egzemplarzu nic nie skrzypi tzn., że ma nową pompę sprzęgła czyli odpada jej wymiana (tak czy inaczej pomaga to niestety na kilka tys. km, potem skrzypienie powraca :) ),
- wspomaganie kierownicy na postoju - jeśli czujesz lekki opór i słyszysz popiskiwanie do wymiany będą łożyska amotyzatorów, też słaba strona Civików.
Ogólnie to oszczędny i dynamiczny samochód, ale jak każde auto ma też kilka słabostek, których wyeliminowanie trochę kosztuje.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

20 Paź 2014, 09:08

Rezygnuje z zakupu, w pierwszym dniu auto posiadało na wyposażeniu panoramę i czujnik deszczu, a dziś już tego nie ma. Handlarz sam nie zna wyposażenia samochodu.
palecbeckham
Obserwowany

Auto: Peugeot

20 Paź 2014, 15:27

Od handlarza bym nie brał. Kiedyś widziałem u handlarzy honde Civic V w ogłoszeniu 1.3, na etykiecie komisowej 1.5...
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...