Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?

12 Sty 2015, 23:04

Jak najbardziej, AC może zaoszczędzić wiele zmartwiń, ja korzystałem z Rankomatu przy wyborze swojego.
Malanis
Nowicjusz

Auto: Audi A8 2004
Silnik: 4.2 V8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Sty 2015, 12:39

Dużo nie ma się nad tym co zastanawiać, jeśli masz auto, którego po rozbiciu nie byłbyś w stanie naprawić za własne pieniądze wybierasz AC (albo jeździsz ostrożnie :D ). Jednak dobre AC to już trzeba trochę poszukać i taka rada - cenę bierz pod uwagę na końcu, najważniejsze, aby oferowało odpowiednią ochronę i jak najmniej wyłączeń, brak wysokiej franszyzy itp. Wbrew reklamom pakiety AC+OC wcale nie są fajne (choć jak we wszystkim zdarzają się wyjątki) i warto poszukać oddzielnego AC w innej firmie.
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sty 2015, 11:50

Najważniejsza zasada jest taka – zanim zapłacisz za polisę – przeczytaj ogóle warunki ubezpieczenia. Zanim zaczniesz szukać ubezpieczenia AC, zastanów się na jakiej ochronie najbardziej Ci zależy ( czego najbardziej się obawiasz)... gradobicia, zalania, kradzieży, a może parkujesz przy ruchliwej ulicy, gdzie prawdopodobieństwo uszkodzenia Twojego pojazdu jest większe niż na strzeżonym parkingu.

Urszula Zimnoch
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

21 Sty 2015, 19:18

mfind napisał(a):Najważniejsza zasada jest taka – zanim zapłacisz za polisę – przeczytaj ogóle warunki ubezpieczenia.

Ja bym to jeszcze pogrubił, dał na czerwono i podkreślił :)
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW

04 Mar 2015, 13:04

A co myślicie o propozycji Warty? [reklama] - znajomy mi polecił i się teraz zastanawiam.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 05 Mar 2015, 10:24, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
Vinegret
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1985
Auto: Fiat Panda

11 Maj 2015, 15:19

Porównywarki nie mają wszystkich ofert, ale każda strona firmy ubezpieczeniowej ma przecież normalnie u siebie kalkulator, dla przykładu zobacz Liberty - Kwestia wprowadzenia danych i wyliczenia wysokości składki, ale przede wszystkim patrz na to, co wchodzi w zakres ubezpieczenia.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czujniki kontroli ciśnienia w oponach - system TPMS
    Ciśnienie jest bardzo ważnym parametrem opon – od niego zależy przyczepność do jezdni, droga hamowania, zużycie paliwa, hałas opon czy wreszcie wytrzymałość ogumienia. Niestety, według badań Moto Data, aż 58% kierowców ...

11 Maj 2015, 15:26

Niestety nie wszyscy ubezpieczyciele mają kalkulatory OC na swojej stronie internetowej. Temu zagadnieniu przyjrzeliśmy się w naszej analizie: [link do mFind wygasł].

Rzeczywiście, porównywarki mogą nie mieć wszystkich towarzystw, ale te najlepsze mają wszystkie NAJTAŃSZE towarzystwa. Dlaczego? Ponieważ tani ubezpieczyciele chętnie wyświetlają swoje oferty w porównywarkach, w przeciwieństwie do tych najdroższych. Drogie towarzystwa często nie integrują się z porównywarkami, ponieważ wtedy czarno na białym widać ich niekorzystne ceny w zestawieniu z konkurencją :wink:.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

13 Maj 2015, 17:20

A ja i tak uważam, że korzystanie z takich porównywarek z pewnością ułatwi podjęcie odpowiedniej decyzji i uchroni nas przed niepotrzebną stratą pieniędzy. Ja od siebie mogę polecić [reklama]. Można sobie szybko i łatwo porównać różne oferty a następnie wybrać tą najkorzystniejszą.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Maj 2015, 10:17, edytowano w sumie 1 raz
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel

15 Maj 2015, 16:55

Zdecydowanie warto
miałem sytuację z kierowcą ciężarówki w zeszłą zimę
Upier... mi lusterko i pojechał dalej
znalazłem go dzięki monitoringowi , ale gdymym nie miał AC to pół roku jeździłbym bez lusterka - a u mojego suva trochę to kosztuje
szybcyyy
Nowicjusz

Auto: stilo

22 Maj 2015, 12:46

Moim zdaniem przy niektórych markach warto przy innych niekoniecznie to wszystko zależy od wielu czynników tak naprawdę. Po za tym są kalkulatory i czasami można znaleźć fajne oferty które z AC nie są wcale dużo droższe. Sam dostałem bardzo dobre [reklama ] ubezpieczenie. Warto dodać sobie ogłoszenie i czekać może jakiś agent zmniejszy nam prowizję żeby tylko zdobyć nas jako klientów, bo to tak działa.
Ostatnio edytowany przez ArteK 23 Maj 2015, 10:21, edytowano w sumie 2 razy
Szensze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

22 Maj 2015, 13:10

Nie ma się co oszukiwać. Jeśli posiadamy dobry samochód, który jest naszym oczkiem w głowie, to nie ma co oszczędzać. Kilka lat temu bardzo się na takim skąpstwie przejechałem i żałuję do dziś. Wiadomo, zawsze miło jest trochę oszczędzić (dlatego ja korzystam z usług brokerów), ale być może zwykła porównywarka też tu wystarczy. Serio, nie dajcie się ograbić! Trzeba być przygotowanym na każdą okoliczność. :?
piotrekzaw
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 04 1983
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW x5
Silnik: 3.0 218 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2005

26 Maj 2015, 13:44

Właściciele nowych i drogich aut zazwyczaj mają świadomość korzyści płynących z posiadania polisy AC. Jednak nawet jeśli nasz samochód jest nieco starszy warto pomyśleć o dodatkowej ochronie ubezpieczeniowej. W takim przypadku dobrym rozwiązaniem jest minicasco. To zdecydowanie tańsza wersja typowego autocasco, która obejmuje niemal wszystkie możliwe uszkodzenia pojazdu w zawężonym zakresie.
Minicasco poleca się również kierowcom, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z własnym samochodem i ze względu na brak zniżek pełen wariant autocasco jest dla nich za drogi.
Superpolisa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2001
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2009

13 Lip 2015, 22:06

Ja zrobiłem tak - poczytałem w necie, posprawdzałem opinie i chciałem załatwić sprawę mailowo lub po wstępnym zapoznaniu się z oferta dopiero w agencji. I co? Też mnie zignorowano w większości firm. Najszybciej odpowiedzieli w compensie. AC + OC w komplecie przy moim aucie wyszło nawet taniej niż zakładałem, ale zdecyduje po tym jak już prześlą mi umowę do przejrzenia.
dorian
Nowicjusz

Auto: Audi A4

10 Lis 2015, 03:02

Też jestem zdecydowanie za, tylko trzeba szukać takiego z formułą all risks i TU które wypłaca zgodnie z cenami naprawy w ASO.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

30 Sie 2016, 09:56

Warto przejżeć szereg ubezpieczeń AC - gdyż na koniec w razie "W" to z nimi będziemy się rozliczać...

Dlatego nie warto minimalizować swoich możliwości a sprawdzić ofertę spośród setek różnych Agentów. Jak to zrobić? Wystarczy że zalogujesz się tutaj: [link wygasł] i otworzysz aukcje -> a agenci z całego kraju będą się o Ciebie licytować aby móc złożyć Ci najlepszą ofertę...

To innowacyjny portal na rynku ubezpieczen. Jest serwisem skierowanym zarówno do osob, ktore chca ubezpeiczyc swoj samochod jaki do agentow ubezpieczeniowych, ktorzy poszukuja klientow.
agens
Nowicjusz

Auto: audi a6