Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?

13 Sty 2017, 15:25

Ja w tym roku nie wykupuję, znalazłem alternatywę dla AC w postaci modułu lojack. W razie kradzieży auta, można go po prostu namierzyć i odzyskać, zamiast bujać się z ubezpieczycielami, albo nie odzyskać całej kwoty... :cry:
Poza tym AC poszło w górę, nope, rezygnuję.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

23 Maj 2017, 10:21

Dobre, rzetelne porównanie ofert mają na portalu [reklama] Niedawno zmieniałem firmę na inną i zdecydowanie lepiej na tym wyszedłem, jestem dobre 100 zł do przodu. Moim zdaniem zasada jest taka, żeby się za bardzo do jednego towarzystwa ubezpieczeniowego nie przywiązywać i jak tylko jest okazja to dobrze jest się przeprowadzić ze składkami gdzie indziej, gdzie akurat w danym momencie mają lepsze warunki. Wcale nie ma z tym tak wielu kłopotów, formalności itp.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Maj 2017, 22:05, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen

26 Maj 2017, 22:14

Zależy od tego ile jeździmy, jak i czym. Bo jeśli mamy drogi samochód i jeździmy ryzykownie to jak najbarziej, ale z drugiej strony jeśli jeździmy ostrożnie to po co całe AC? Czasami można kupić tylko np. AC mini od kradzieży/pożaru czy wandalizmu... wyjdzie sporo taniej sporo ofert można znaleźć przez porónywaraki [reklama]
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Maj 2017, 22:06, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
DooD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,8 20V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

27 Maj 2017, 21:36

Oczywiście, że warto. W razie wypadku z Twojej winy albo kradzieży tracisz wszystko. Jeśli jesteś ryzykantem nie bierz AC.
Merk
Nowicjusz

Auto: Audi

12 Gru 2019, 09:56

Pewnie, że warto. Ja zawsze kupuje OC,AC i jeszcze holowanie. Wychodzi za to trochę drożej ale bardzo dużo jeżdżę samochodem więc nie wyobrażam sobie mieć tylko OC...z całym pakietem jeździ się ze spokojniejszą głową
RobertoN
Początkujący

26 Maj 2021, 20:25

Też jestem za tym, żeby kupić OC+AC, a teraz nawet udało mi się zrobić to taniej, bo jak się kupuję oba to na mFind jest cashback 100 zł :)
Patunka
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...

27 Maj 2021, 17:46

to dobra porównywarka ubezpieczeń, też ostatnio przez ich stronę wykupowałem OC i AC, po tym jak mi się auto stoczylo na lodzie i nie miałem AC i zabuliłem kilka tysi u blacharza teraz pilnuję żeby jednak je mieć wykupione
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40