Czy warto kupić a3 mk1???

24 Lis 2012, 22:10

Chodzi mi za jaką kwotę już warto i a3 pomyśleć .Czy serwis jest drogi tego auta ,jaki silnik polecacie.Zawsze mi się właśnie podobało a4 ale a3 ma jeszcze zawieszenie stalowe i lepsza widoczność cofania,mnie bardziej skłania do mniejszej wersji
randybez
Nowicjusz

Auto: golf

25 Lis 2012, 10:43

Tak szczerze mówiąc to o wiele bardziej podoba mi się właśnie Audi a3 niż większa wersja A4. Jedna sprawa to zawieszenie,natomiast druga to cena. Przyzwoite audi a3 spokojnie złapiesz do 20 tyś zł,im więcej posiadasz tym oczywiście lepiej.
ZmienOlej
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: BMW M3

25 Lis 2012, 12:02

W okolicach ok. 12 tys. zł można już bez jakiejś większej wiedzy z zakresu mechaniki znaleźć przyzwoite A3.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

25 Lis 2012, 14:31

To zależy jak dużo masz zamiar jeżdzić,jak więcej niż 15-20tys.km rocznie to poszukaj diesla,ja osobiście polecam 1.9TDI 90KM,fakt że stara konstrukcja ale sprawdzona i przebiegi rzędu 500-600tys.km robi spokojnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lis 2012, 14:38

Od siebie tylko dodam, że diesel jakkolwiek uchodzi za niezawodny, nie tyczy się to turbiny czy pompy, o czym sam boleśnie teraz się przekonuję - dlatego zastanów się, czy na pewno diesel jest tak bardzo oszczędny, bo ja w tej chwili za swą głupotę płacę poprzez naprawy oscylujące na kwoty ponad 2000 zł. :-) Za nic więcej w życiu nie wziąłbym diesela - trudno o dobrych fachowców, naprawy kosztowne, a podzespoły wymagają dokładnej konserwacji i "opieki".
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2012, 14:46

No własnie więc dlatego przed zakupem trzeba sie dobrze zastanowić czy diesel aby napewno jest nam potrzebny a jeśli benzyna to szukaj 1.8 125KM.Spalanie podobne do 1.6 a osiągi troche lepsze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Maxity Euro V - mała ciężarówka
    Renault Maxity – mała ciężarówka (samochód dostawczy) zabudowana na bazie ramy z wagonową kabiną, wprowadzona na rynek w 2007 r., poddana została wielu modyfikacjom wraz z wejściem w życie nowych norm ...
    Lexus LC Convertible - czyli model ze zdejmowanym dachem
    Coraz więcej wskazuje na to, że Lexus LC ze zdejmowanym dachem faktycznie wyjedzie na drogi. Dobre wieści w tej sprawie płyną do nas z Australii. Spodziewany debiutu Lexusa LC Convertible rozbudził również plotki na ...

25 Lis 2012, 15:59

Zawsze możesz zamontować dobrą sekwencję LPG i będziesz miał tanie, ekonomiczne auto z porządną instalacją LPG która w żaden sposób negatywnie nie wpłynie na silnik. Szkoda, że wcześniej nie byłem taki mądry jak teraz, gdy auto stoi drugi miesiąc w serwisie :)
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2012, 16:59

Z przebiegłem to około 10 000 km na rok ,i waham się bo a3 w diesel może mieć już przebieg i się będzie cholernie psuć ,ale znowu to benzyna też ma przebiegi wychodzi taniej diesel ale ta niepewność co do przebiegu
randybez
Nowicjusz

Auto: golf

25 Lis 2012, 21:50

To ja bym szukał benzyny lub coś już zagazowanego.
Barol
Awatar użytkownika