Czy warto kupic Cadillaca 4.6v8 lub inna propozycja?

19 Lis 2017, 13:11

Witam serdecznie, zastanawiam się nad zakupem dość dużego i pakownego, ale zarazem nietuzinkowego autka i wpadł mi w oko taki Cadillac [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myślicie o nim, a jeszcze zastanawiam się troche nad Passatem W8 (wiem autko z trochę innej bajki, ale też daje radę), tylko czy wg was VW lub może Cadi jest droższy w ogòlnej eksploatacji? Pozdrawiam ;)
Rachetov
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Polo 9N
Silnik: 1.2 12V 64KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

19 Lis 2017, 13:34

Rachetov napisał(a): zastanawiam się nad zakupem dość dużego i pakownego, ale zarazem nietuzinkowego autka i wpadł mi w oko taki Cadillac [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... zhcko.html co myślicie o nim, a jeszcze zastanawiam się troche nad Passatem W8 (wiem autko z trochę innej bajki, ale też daje radę), tylko czy wg was VW lub może Cadi jest droższy w ogòlnej eksploatacji? Pozdrawiam ;)

Oj widzę że szukasz na siłę kłopotów... miejscowość ostrów maz to kłopot nr.1 :ok: kłopot nr.2 to że akurat ta V8ka jest jedną z najbardziej badziewnych V8ek prod USA posiada kilka wynalazków które potrafią uprzykrzyć życie. Zresztą tu cały samochód kosztuje tyle co goły silnik V8 ls1,2,3 albo hemi więc o czymś to świadczy.
Reszta Twoich typów też jest "udana" żeby wyczyścić portfel a potem mówić jakie to V8 albo duże benzyny są złe :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

19 Lis 2017, 13:38

Niezbyt znam sie na motoryzacji dlatego szukam pomocy na forum, nie musisz mnie na samym poczatku juz zrugac... skoro nie warto to nie... a moze masz jakies typy duzego auta do ktorego wejdzie zlozony wozek inwalidzki bez problemu? A chce polaczyc przyjemne z pozytecznym, ze tak powiem :)
Rachetov
Nowicjusz

19 Lis 2017, 13:42

A i swoja droga ten rocznik srx z 4.6v8 na autoscout wystepuje pare razy w nizszej cenie niz tu. Czy jest to jakis wadliwy samochodzik? Przepraszam za brak pl znakow, ale tu nie dziala mi alt.
Rachetov
Nowicjusz

19 Lis 2017, 13:48

Akurat wózek inwalidzki złożony wejdzie to większości aut. Jak już chcesz coś z amerykańskich V8 to najrozsądniejszym wyborem jest 5,7 HEMI. Masz jakiś budżet określony żeby Ci coś podpowiedzieć?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lis 2017, 14:00

Ale nikt Cię nie ruga... wszędzie były uśmieszki :D
Srx z V8 o nazwie northstar jest kłopotliwym silnikiem.
Szukaj z USA tak jak Kao napisał. Z EU będzie lepiej jakościowo wewnątrz ale kosztowo może być średnio, z Japoni masz 3uz czyli lexus ale jest to sedan więc temat wózka odpada. 3uz daje taniość uzytku oraz osiągi no ale cena zakupu konkret+kiepska podaż. Opcją są terenówki V8 ale to już cena jest konkret a podaż 0.

p.s.

Tak sobie na szybko pomyślałem o mitsu outlander1 2,0 turbo. W serii tyłka nie urywa ale można na szybko zapodać jakiegoś wirusa i jest dużo lepiej a po kilku drobnych modach typu zmiana wydechu, dolotu, ICka dostaje się już konkret. Fajny silnik, fajny napęd, akceptacja dla lpg, brak większych wpadek serwisowych ogólnie auto dosyć dobrze rozpracowane.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...

19 Lis 2017, 14:33

Może
Chrysler 300C kombi 5.7 HEMI
Mercedes R
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

19 Lis 2017, 14:41

Kao napisał(a):Chrysler 300C kombi 5.7 HEMI

Fajna opcja ... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

19 Lis 2017, 15:48

Aktualnie poruszam sie hatchbackiem od VW 9N (ok 300litrow) i tam jest z tym problem (otwor maly i dosc waski), a wybralem takie autka, bo ich ceny zamykaja sie w 30,000PLN i wlasnie taki budzet na zakup auta bym chcial maksymalnie przeznaczyc, aczkolwiek nie musi to byc amerykanskie V8, moze byc V6 lub 5, byle by autko mialo dosc wysoka elastycznosc jazdy, ze tak to ujme i aby furka byla przyjemna dla ucha w brzmieniu :D

W skrocie, auto dosc duze i dosc dynamiczne, oraz dosc pakowne ;) i moze nie skrajnie pospolite (stad tez patrzylem na paska w8 i na Jaga, ale tam to raczej juz do bagaznika s-type wozek nie wejdzie), czesci zawsze mozna sciagac z rocka i innych stron, nie? :D

A i przeraszam, ale mi to zabrzmialo jak ironia badz taki troche sarkazm odnosnie tych V8 stad tez taka moja reakcja.
Rachetov
Nowicjusz

20 Lis 2017, 22:39

A może Pacyfica? Bardzo fajne auto. Chrysler 300 też bardzo fajna opcja.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

21 Lis 2017, 14:24

Mitsu spoko, a co do pacyfika, to van typowy i srednio mi sie podoba niestety :no: ale mam juz chyba faworyta :lol: dzieki za opinie i rady :happy:
Swoja droga szkoda ze srx nawet z 3.6 odpada :/
Rachetov
Nowicjusz

21 Lis 2017, 20:06

Rachetov napisał(a):le mam juz chyba faworyta :lol: dzieki za opinie i rady :happy:

No to pochwal się chociaż :ok:
szybki
Moderator - Tuning

22 Lis 2017, 23:32

bede celowac w 300c chyba, ale najchetniej w hemi, a niestety w moim przedziale tylko 3.5l sa w ok stanie, coz teraz zostaje mi przeszukac oferty :mrgreen: :naughty:
Rachetov
Nowicjusz

23 Lis 2017, 00:33

Rachetov napisał(a):bede celowac w 300c chyba
a jednak :ok: auto fajne bo designem wyprzedziło swoje czasy mocno do przodu, teraz pomimo swoich lat wygląda świeżo. Co do silnika to niestety nie miałem z nim do czynienia więc nie będę się wypowiadał, HEMI nie bez powodu kosztuje sporo więcej. Poczytaj gdzieś na forach Chryslera o tym silniku czy to coś warte. Duży plus że spory wybór aut jest z tym silnikiem.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika