Czy warto kupić Fiata Pande 2010r.z przebiegiem 10 tys.km.

26 Sie 2014, 00:00

Witam wszystkich i prosze o rade. Mam oferte kupna Fiata Pandy z 2010r. serwisowany, pofirmowy, z kilkoma rysami za 15 tys.zl. Czy warto? Plus to mały przebieg -10 tys.km zaledwie. :)) Zaznaczam,ze duzo nie jezdze. Pytam,bo nie mam takiej kasy i pewnie troche czasu bym splacala ten samochod. Z drugiej strony obecnie jezdze Matizem z 1998, ktory już jest pokryty rdza w stopniu zaawansowanym a do tego czesto sie psuje i szkoda mi wkladac w niego kase. Czy Fiat Panda ma duze spalnie, jesli jest to disel ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
ally32
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 4-2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8
Paliwo: Benzyna

26 Sie 2014, 06:12

Pofirmowy i tylko 10tys? Coś tu nie halo ale jak auto w dobrym stanie to czemu nie choć za 15k kupisz już coś lepszego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Sie 2014, 07:09

Ktoś kupił diesla żeby rocznie robić 2.5 tysiąca? :shock: Nierealne :!:
Dopisz sobie jedno zero na końcu i zobacz że 1.3 JTD miał problemym z łańcuchem, zaraz trzeba będzie wymienić..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Sie 2014, 23:09

Samochod jest ze sprawdzonego zrodla, kupowany po znajomosci i z cala dokumentacja serwisowa. Silinik 1.1 to pewnie benzyna, tego czy to disel to nie bylam pewna,tak mi po porstu powiedziano,ze prawdoposobnie disel. Cos lepszego ? Ale nie z takim malym przebiegiem i z 2010r. :)) Dlatego moje pytanie brzmi czy warto go kupowac ?
ally32
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 4-2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8

26 Sie 2014, 23:22

1.1 to benzyna, słaba.
Ja bym nie brał, lepiej za 3-4 lta starszym GP 1.4 77KM się rozejrzeć.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2014, 07:07

Kusi to że auto chyba z 1ręki i z pewną historią.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V40 Cross Country uterenowiony hatchback
    Podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu, na stoisku Volvo oprócz Volvo V40 R-Design, zostanie zaprezentowane całkowicie nowe Volvo V40 Cross Country. Ten crossover wyróżnia się podniesionym o 40 mm zawieszeniem ...