Czy warto kupic forda fieste 1990r

15 Kwi 2009, 14:22

mam do kupienia tego forda fieste za 600zł jest w dobrym stanie lecz nie wiem czy bym do niego mógł włozyc jakis mały tuning :)
tomek3922
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

15 Kwi 2009, 19:15

Może dałbyś jakieś zdjęcie albo link do ogłoszenia to by było łatwiej coś napisać. Sam jestem ciekaw jak wygląda to autko za 600zł bo to dość tanio :PJa bardzo chętnie pomogę bo sam jeżdzę Fiestą :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Kwi 2009, 12:57

no własnie sam nie mam zdjęcia ale ją widziałem i nie ma żadnego śladu rdzy i silnik bardzo dobrze chodzi :wink:
tomek3922
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

17 Kwi 2009, 13:13

Skoro mówisz, że nie ma śladu rdzy i silnik dobrze chodzi to nad czym tu się zastanawiać ? Tylko coś mi się nie chce wierzyć, że autko jest w takim super stanie skoro kosztuje zaledwie 600zł. No ale najlepiej to jedź obejrzyj, najlepiej z jakimś znajomym mechanikiem albo kimś kto się dość dobrze zna na takich sprawach i wtedy sam zdecydujesz. Ja mam również 90', tyle że kupowałem moją FoFi za ponad 2000zł. Ale brałem od znajomego także była sprawdzona :wink: Zobacz jeszcze jaki jest silniczek. Ja mam w swoim 1.4 w benzynie i jak na razie wystarcza.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Kwi 2009, 13:57

Skala tego tuningu musi byc naprawdę niewielka. Agresywne zmiany w wiekowym silniku zakończą się jego śmiercią...Znaczna poprawa mocy i osiągów doprowadzi do błyskawicznego zużycia większości podzespołów w tym autku. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

18 Kwi 2009, 14:14

Dokładnie, w takim samochodzie to już lepiej za dużo nie kombinować, bo czasami może się okazać, że wyrzuciliśmy pieniądze w błoto. Aczkolwiek dla chcącego nic trudnego, jeśli ktoś ma ochotę ładować czas i pieniądze w stare autko to nic nie stoi na przeszkodzie :wink:
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...
    Doświadczalny samochód autonomiczny Lexusa
    Po torze testowym amerykańskiego Toyota Research Institute (TRI) jeździ biały Lexus LS 600hL z kamerami na dachu. Obecność licznych czujników nie dziwi – to w końcu samochód doświadczalny. Pewną konfuzję ...

18 Kwi 2009, 17:42

na twoim miejscu sprawdzil bym auto dokladnie u mechanik bo skonczyc tak jak ja,kupilem maluszka ze zdrowa blacha,silnik w bdb stanie i wmiare zadbany,wszystko pieknie ladnie do czasu gdy nie pojechalem nim na warsztat i co sie okazalo auto na 1rzut oka okey ale jak mechanik mi zaczal wymieniac co trzeba wymienic to nogi mi sie ugiely,kupilem go za 1000zl i drugie tyle w niego wloze niestety
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012