Czy warto kupic forda fieste 1990r

15 Kwi 2009, 14:22

mam do kupienia tego forda fieste za 600zł jest w dobrym stanie lecz nie wiem czy bym do niego mógł włozyc jakis mały tuning :)
tomek3922
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

15 Kwi 2009, 19:15

Może dałbyś jakieś zdjęcie albo link do ogłoszenia to by było łatwiej coś napisać. Sam jestem ciekaw jak wygląda to autko za 600zł bo to dość tanio :PJa bardzo chętnie pomogę bo sam jeżdzę Fiestą :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

17 Kwi 2009, 12:57

no własnie sam nie mam zdjęcia ale ją widziałem i nie ma żadnego śladu rdzy i silnik bardzo dobrze chodzi :wink:
tomek3922
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

17 Kwi 2009, 13:13

Skoro mówisz, że nie ma śladu rdzy i silnik dobrze chodzi to nad czym tu się zastanawiać ? Tylko coś mi się nie chce wierzyć, że autko jest w takim super stanie skoro kosztuje zaledwie 600zł. No ale najlepiej to jedź obejrzyj, najlepiej z jakimś znajomym mechanikiem albo kimś kto się dość dobrze zna na takich sprawach i wtedy sam zdecydujesz. Ja mam również 90', tyle że kupowałem moją FoFi za ponad 2000zł. Ale brałem od znajomego także była sprawdzona :wink: Zobacz jeszcze jaki jest silniczek. Ja mam w swoim 1.4 w benzynie i jak na razie wystarcza.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Kwi 2009, 13:57

Skala tego tuningu musi byc naprawdę niewielka. Agresywne zmiany w wiekowym silniku zakończą się jego śmiercią...Znaczna poprawa mocy i osiągów doprowadzi do błyskawicznego zużycia większości podzespołów w tym autku. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

18 Kwi 2009, 14:14

Dokładnie, w takim samochodzie to już lepiej za dużo nie kombinować, bo czasami może się okazać, że wyrzuciliśmy pieniądze w błoto. Aczkolwiek dla chcącego nic trudnego, jeśli ktoś ma ochotę ładować czas i pieniądze w stare autko to nic nie stoi na przeszkodzie :wink:
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...

18 Kwi 2009, 17:42

na twoim miejscu sprawdzil bym auto dokladnie u mechanik bo skonczyc tak jak ja,kupilem maluszka ze zdrowa blacha,silnik w bdb stanie i wmiare zadbany,wszystko pieknie ladnie do czasu gdy nie pojechalem nim na warsztat i co sie okazalo auto na 1rzut oka okey ale jak mechanik mi zaczal wymieniac co trzeba wymienic to nogi mi sie ugiely,kupilem go za 1000zl i drugie tyle w niego wloze niestety
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012