Czy warto kupić Hondę Accord z rocznika 1999-2001

24 Lip 2008, 18:37

Tak jak w temacie czy warto brać pod uwagę ten samochód z rocznika 1999-2001? [link do oferty na Allegro wygasł] , do wydania mam około 20-23 tys zł i mam duży klopot przy wyborze samochodu, zastanawiam się także nad VW Golfem z rocznika 1999-2001 z silnikiem 1,9 diesel.
rjekas
Nowicjusz

25 Lip 2008, 13:29

Jak najbardziej warto kupić Accorda. Duże, bezawaryjne auto ze świetnymi silnikami. Golf nie dorasta mu do pięt, jest mniejszy i bardziej awaryjny.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

25 Lip 2008, 14:13

z całą pewnością ta honda lepsza jest od golfika,bezawaryjny dobry samochód naprawde dobry wybór...
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

25 Lip 2008, 17:23

Jeszcze mam pytanie z eksploatacją accorda, jak jest z częściami do tego samochodu czy są drogie, dostępne itd.?
rjekas
Nowicjusz

25 Lip 2008, 22:56

Auto raczej się nie psuje, a ceny części eksploatacyjnych kształtują się na podobnym poziomie co u samochodów tej samej klasy (np Avensis, Passat itp). Nie trzeba się go bać (panuje stereotyp, że do japońskich aut części są bardzo drogie). Poprostu te auta się nie psują więc i na części będzie się mniej wydawać.

PS. Posprawdzaj sobie np na allegro jak kształtują się ceny części eksploatacyjnych do Accorda i będziesz wiedział mniej więcej jak to wygląda :)
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...