Ja to bym poważnie się zastanowił, czy nie lepiej zamiast ZJ kupić WJ. ZJ ma pojemność 5,2ccm ( ten silnik co ty chcesz ) i moc 220KM. Zużycie paliwa to około 20l/100km. Z kolei WJ ma np. poj. 4,7 ccm, moc 258KM i pali około 17 l/100km. A więc mniejsza pojemność i większa moc z mniejszym zużyciem paliwa. W WJ skrzynia jest automatyczna a i reduktory są lepsze. No ale to wszystko zalezy od tego, do czego chcesz to autko wykorzystać. No i pod uwagę musisz wziąść to, że aby tym autkiem jeździć, to trzeba naprawdę dbać i pilnować wymian olejów w skrzyni, reduktorze i mostach. A oleje te nie należą do tanich. No i tak jak pisalem - w zalezności od tego, do czego chcesz wykorzystać to autko to musisz zwracać uwagę nie tylko na silnik, ale przede wszystkim na reduktor i mosty napędowe, bo tych jest kilka rodzajów. Warto też spojrzeć na wyposażenie itd. Jak będziesz coś więcej chciał nt tego Jeepa wiedzieć, to pisz na pw - obecnie jestem na topie w tym temacie
, bo też kupiłem sobie Jeepa Grand Cherokee, ale WJ.
Oprócz tego polecam
tą stronkę - tam dowiesz się prawie wszystkiego nt tych Jeepów. A to, czego tam nie ma, to z całą pewnością dowiesz się
na tej stronce
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...