Czy warto kupić Leona?

07 Sie 2008, 22:14

Witam czy warto kupić Seata Leona? o to oferta, którą się zainteresowałem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , a tak w ogóle to od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna samochodu i naprawdę mam poważny problem:( do wydania mam około 20-25 tys zł i zastanaiwam się między Golfem, Civiciem, Astrą i teraz Leonem.
rjekas
Nowicjusz

07 Sie 2008, 22:47

jasne ze sie opłaca ;] to piekny samochod ;p

golf ma ten sam silnik co leon wiec to kwestia gustu
1,9 TDI 110 koni 4Ever !!!!!
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

08 Sie 2008, 15:44

wdz_ napisał(a):1,9 TDI 110 koni 4Ever !!!!!

Popieram, a jak masz jeszcze 1,9TDI 150KM + Skrzynia 6 to jeździć nie umierać. Super uczucie jak Cie wgniata w baardzo wygodny fotel. Naprawdę! Ta wersja 110 konna też może być, ale nie ma to jak 150. :))

Pozdro :)
Rodri94

09 Sie 2008, 12:28

mam jeszcze pytanie czy ten silnik 1,9 tdi jest ekonomiczny? i jak to jest z eksploatacją leona czy jest ona kosztowna?
rjekas
Nowicjusz

09 Sie 2008, 13:44

ten silnik jest bardzo ekonomiczny po trasie można zejść nim poniżej 5 l . A co do kosztów napraw i eksploatacji to ten silnik jest na zwykłej pompie co jest zaletą bo koszty napraw sa niewielkie a silniki wytrzymują setki tysięcy kilometrów
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

09 Sie 2008, 15:15

Opłaca się syn ma nowszego , ale samochód super.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...
    Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...