Czy warto kupic malacza, autko z rodowodem ;)

06 Sty 2008, 01:51

Kupilem kiedys japonca bo mowili mi ze sie nie psuje, coz stoi u mechanika juz miesiac ;)

Zatem trzeba sie uzbroic w cierpliwosc cos kupic zeby jezdzic

ogladam te ogloszenia, widze ze ludzie lubia ciagle maluchy! chyba latwo mozna sprzedac to cacko, moze warto kupic na chwile maluszka?

za 99 rocznik placi sie teraz do tysiaka, widzialem ze ludzie licytuja 126P (chyba jacys mlodzi ludzie) od zlotowki, szczegolnie stare roczniki (90-92), ceny siegaja nawet 600zl

w kazdej aukcji malacza jest mase chetnych

powiem wam ze sie chyba skusze na malacza, tylko zapomnialem juz jak to jezdzi? w ogole da sie tym jezdzic? w zime tez? ma ktos moze malucha?

chyba tanio sie naprawia to cudo? majzel mlotek i dziala ;)

napiszcie co myslicie o cudzie techniki

a moze cos innego sie latwo sprzedaje? ma ktos doswiadczenie? chodzi o to ze potrzebuje auta na 2 tygodnie do jezdzenia
TheArt
Nowicjusz

06 Sty 2008, 10:40

Zebys wiecej nie dal za rejestracje i OC niz za samego malucha:]

Jezdzic sie da - jezdzilem 5 lat temu:)

palil mi tyle co pozniejsza vectra z ponad 2x wiekszym silnikiem hehe

W dalekie trasy bym nie ryzykowal, ale w promieniu 40 km od domu chyba mozna;)

naprawy sa latwe i tanie, ale czasem zbyt czeste... u mnie w okolicy nie znam nikogo kto by teraz sie wozil tym wehikułem
LuckyLuck
Nowicjusz

06 Sty 2008, 12:58

chce kupic cos na dwa tygodnie czyli rejestracja odpada
TheArt
Nowicjusz

06 Sty 2008, 13:40

Kupisz na 2 tygodnie i sprzedasz komu niezarejestrowany samochod? jak gosc ktory sprzeda tobie pojdzie do urzedu i przedstawi umowe kupna, w ubezpieczalni xero OC wraz z nabywca ... i wszystkie urzedy beda mialy ciebie jako kupujacego i beda oczekiwac na podatki itd a ty nasetpnie po 2 tygodniach go sprzedasz bez zadnych formalnosci ze go miales?

szczerze watpie:)
LuckyLuck
Nowicjusz

06 Sty 2008, 18:02

nie znasz sie ;)

masz 30 dni na rejestracje pojazdu, jesli sprzedasz wczesniej to kupujacy rejestruje pojazd z umowa i dowodem na poprzedniego wlasciciela

to proste ale nie o tym jest topic
TheArt
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...