Czy warto kupić Mazda 323f 2.0 DITD ? Czy cos innego ?

20 Wrz 2014, 12:37

Witam. Jako ,że niemiec rozbił moje autko ,a potrzeba mi cos na dojazdy do pracy (100km dziennie). Sąsiad (65lat) chce mi za 8tyś sprzedac Mazde 323F z 2000 rok,klima, silnik 2.0 DITD 90KM przebieg oryginalny 195tyś (sąsiad jest pierwszym wlascicielem, kupił ją w salonie). I teraz moje pytania:

Czy warto wogole takie auto ? Jak z trwałoscią,zawieszeniem i kosztami częsci ?
No i jak te silniki ? Japonczyki słyną z dobrych silników benzynowych a ten dieselek jak ? Czy to nowoczesna konstrukcja z jakimis dwumasami i innymi drogimi pierdołami ?
vrs2010
Początkujący

Prawo jazdy: 18 11 1992
Auto: Scorpio mk3 2.0 DOHC MSB
Silnik: 2.0 DOHC
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

20 Wrz 2014, 12:45

Ten diesel Mazdy moze byc wzorem do naśladowania. Bardzo dobry i trwały silnik starszej szkoły. jezeli przebieg jest ori nawet się nie zastanawiaj tylko łykaj. teraz ciężko kupic zadbane, bezwypadkowe auto z ori przebiegiem.
Silnik ten ma:
- jednomas
- stałe turbo
- trwałe wtryski
- rozrząd, który w przypadku zerwania paska nie uwala całego silnika.
Wiecej info o tym silniku i aucie masz na forum mazdaspeed.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...
    Lexus LS 500h - luksusowa limuzyna
    Najnowsza luksusowa limuzyna Lexus LS 500h jest już w Polsce. Pierwszy pokaz tego modelu odbył się 2 sierpnia 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie. W ciągu najbliższego miesiąca samochód zostanie zaprezentowany ...