Czy warto kupić Omegę B.

29 Paź 2008, 20:15

Witam. Miałem zamiar kupić Stilo,ale jednak zdecydowałem rozważyć omegę. Powiem tak,auto będzie stało pod blokiem,nigdy nie miałem diesla,jak i nigdy nie miałem automatu. Wolał bym benzynę z gazem,no i może,może wreszcie automat?. Proszę was o opinie i porady,odnośnie automatu jak sie spisuje w omedze,jak i silników,pojemność nie gra roli,ale jak benz.,to z gazem. A,no i most,bo to na tył,to czy nie hałasuje na autostradzie przy dużej prędkości? Dziękuję :P
gregori_28_
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Paź 2008, 20:40

Mojego taty znajomy ma Omegę w automacie silnik 2.0 na gaz i bardzo sobie chwali, jest to jego pierwszy automat, mówi że super się jeździ, narazie jest bezawaryjny. Ten gościu ma już drugą omegę także to już o czymś świadczy, mówił że i będzie trzecia tym razem C :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

29 Paź 2008, 22:21

Ja mam Calibrę w automacie, skrzynka pewnie model wyższa i też sobie chwalę. Zero problemów, sama wygoda, żadnych szarpnięć itd.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

31 Paź 2008, 00:20

Jeździłem przez 3 lata omegą B, wprawdzie benzyna 2.0 ale zero problemów, po za drobnymi naprawami nic się poważnego nie działo. Paliła od 9-10l/100. Skrzynia manualna. Przy szybkiej jeździe w środku było cicho.
kraken20
Nowicjusz

01 Lis 2008, 13:04

Zdecydowanie odradzam! Ze względu na wiek auta i podatność modelu na korozję. Silniki diesla awaryjne szczególnie 2.5 TDS(z BMW). Proponuję za podobne pieniądze o niebo lepszy model o podobnych gabarytach jakim jest Audi 100 C4.
mistrz27
Początkujący