Czy warto kupić sparka

25 Sty 2012, 14:33

witam
tradycyjne pytanie czy warto kupić chevroleta sparka jakie jest jego spalanie benzyny czy ktoś ma wersją gazową i jakie jest spalanie gazu , jak jest z awaryjnością i dostępnościa części zamiennych a wogóle jak się tym jeździ pozdrawiam cynio007
cynio007
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 07 1981
Auto: nissan

26 Cze 2012, 07:55

Na spalanie nie patrzyłem. Zawieszenie w miarę sztywne i pasuje na polskie drogi. Polecam go jednak tylko i wyłącznie do miasta, choć skrętność nie powala na kolana. Jak dla mnie beznadziejna ergonomia wnętrza. Począwszy od osłon słonecznych, lewarku skrzyni biegów, wymiarów i lokalizacji schowków, pokręteł szyb itd...Dużo plastiku wewnętrz słabo spasowanego ale o dziwo nie skrzypiącego nawet po 30-40 tyś km. Fotele wygodne ale bez szaleństw. W tej klasie aut i w tej cenie ciężko będzie znaleźć Ci coś lepszego.
Auto podsterowne więc uważaj na zakrętach...tu lepsze zawieszenie ma fiat 500. Ogólne wrażenie to jakby się jechało w puszcze po pepsi :)

PS: za duży grill w zimie powoduje że silnik długo łapie temperaturę i warto go czymś zasłonić. Nawiew i odmrażanie szyb są wtedy znacznie skuteczniejsze.
żuczek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: CHEVROLET CRUZE 1.8 LT+ WTCC

01 Lip 2013, 19:41

Na to pytanie sam staram się znaleźć odpowiedź.

Kupiłem i piszę jak jest. ;)

http://spark.acis.pl
piotrekkk
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 12 1980
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen Xsara, Chevrolet Spark
Silnik: 2.0HDI 90KM, 1.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon urlopowy w pełni - nie spiesz się na wakacje!
    Rozpoczął się sezon urlopowy, co oznacza, że Polacy będą pokonywać często setki kilometrów w swoich autach, aby dotrzeć na upragniony wypoczynek. Podczas długich podróży, zwłaszcza w okresie letnim łatwo o zmęczenie, ...