Czy warto kupić taką skode?? pomóżcie

22 Cze 2010, 12:10

zastanawiam się nad kupnem tej skody.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

cena jest do negocjacji- nie wiem jaka byłaby rozsądna cena za to auto??

Czy warto kupić to auto??

z góry dziękuje za rady
krzysiu966
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

22 Cze 2010, 12:44

Za 12 letnią Skode 14 tysięcy nigdy bym nie dał. Za to kupisz Passata w TDI z tego samego rocznika.
g2marcin
Nowicjusz

Auto: Kia Sportage II
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

22 Cze 2010, 12:45

a jaka cene bys negocjował w tym przypadku
krzysiu966
Nowicjusz

22 Cze 2010, 13:20

Facet wyraźnie próbuje sprzedać okulary ślepemu. Cena ZA WYSOKA, na dodatek te teksty że biały to wyjątkowy kolor i że wygoda dla pasażerów, komedia :mrgreen: Biały to wyjątkowy kolor w tym samochodzie bo trzeba nie mieć za grosz gustu żeby kupić go w takim kolorze. A komfort? Obszerne wnętrze to tam nie jest, siedzenia takie sobie, a zawieszenie i wyciszenie na kiepskim poziomie. Poszukałbym w tej cenie Passata.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

22 Cze 2010, 13:43

mi akurat ten kolor sie podoba, bo napraede fajnie sie autko prezentuje, lepeij niż inne skody w tym wieku (ale to juz kwestia gustu, jednen woli takie, drugi cos innego:)) co do passata to jestem mniej przekonany, ale mowie to tez kwestia wyboru. Bardziej interesuje mnie o ile wg was moglbym sie targowac?? ogladalem juz to auto, dobrze sie prowadzi i jest zadbane, ale cena jest za mnie za wysoka, nie wie ile powinno takie auto kosztowac??
krzysiu966
Nowicjusz

22 Cze 2010, 14:55

Kolor -wiadomo co sie komu podoba.Autko widać ładnie utrzymane,ale przysłowiowy "golas".Za takie pieniązki to jednak autko musi być bogatsze no i oczywiście 90 koników nie daje praktycznie zadnej dynamiki,aczkolwiek napewno nie jest paliwowym łakomczuchem.Suma moim zdaniem jest taka ze auto 15-20% za drogie.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...

22 Cze 2010, 16:01

Weż ją sobie odpuść.Za te pieniądze znajdziesz inną Octavie,też w dieslu i spokojnie z rocznika 2000.Ile miałbyś sie negocjować??Moim zdaniem odpowiednia cena za tą Octavie to max 11tys.zł i napewno nie więcej.I wogóle tak jak Kierunkowskaz napisał,ten opis jest poprostu śmieszny.To już bym wolał tą kupić (też z Twojego województwa ale przynajmniej rok młodsza no i ma klime).
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Cze 2010, 16:09

opis to pewnie ma to auto wyróżnić z tłumu, ale to mało istotne bo przecież trzeba i tak zawsze na żywo zobaczyć. Bardzo dziękuje wam za opinie, bardzo mi sie przydały.

Pozdrawiam

barol91 napisał(a):Weż ją sobie odpuść.Za te pieniądze znajdziesz inną Octavie,też w dieslu i spokojnie z rocznika 2000.Ile miałbyś sie negocjować??Moim zdaniem odpowiednia cena za tą Octavie to max 11tys.zł i napewno nie więcej.I wogóle tak jak Kierunkowskaz napisał,ten opis jest poprostu śmieszny.To już bym wolał tą kupić (też z Twojego województwa ale przynajmniej rok młodsza no i ma klime).
krzysiu966
Nowicjusz

23 Cze 2010, 20:57

a co sądzicie o tej [link do oferty na Allegro wygasł] warto ?
rumek19.88
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

23 Cze 2010, 21:04

z zdjęć nic nie widać, fajny silnik
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Cze 2010, 21:14

szlag mnie z wami trafi...

warto to brac juz to :

gdzie wy macie oczy ludzie ?
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

23 Cze 2010, 21:47

rumek19.88 wygląda ok ale cena do zbicia.
domols1 ale że o co Ci chodzi??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Cze 2010, 23:11

barol91 napisał(a):domols1 ale że o co Ci chodzi??

ze ja wszedlem w pierwsza strone na allegro i juz mam fajna fure a niektorzy to szukaja po katach w necie i nie widza co maja pod nosem.
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Cze 2010, 10:43

No tutaj sie zgodze.
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2010, 10:59

domols1-jeśli chodzi a tą octavię w kombi to powiem tylko tyle że ten przebieg to żart.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań